Szükség van a jogállamisági feltételekre, meg kell akadályozni, hogy Orbánék a magyaroknak juttatott forrásokat ellopják a magyaroktól!

2020.10.07.

Az Európai Parlament szerdán megszavazta a jogállamiságról és az uniós pénzek felhasználásáról szóló jelentést, továbbá új működési elveket javasol az alapértékek tiszteletben tartására. Az EP továbbá azt is javasolja, hogy a jövőben konkrét pénzügyi büntető intézkedésekről is lehessen dönteni.

A Demokratikus Koalíció szerint szükség van a jogállamisági feltételekre, meg kell akadályozni, hogy Orbánék a magyaroknak juttatott forrásokat ellopják a magyaroktól! Orbán egyedül abból fog érteni, ha elzárják az uniós pénzcsapokat előle, a magyar emberek viszont nem érdemlik meg, hogy a tolvaj miniszterelnök miatt büntessék őket, ezért van szükség a közvetlen források biztosítására. Mi, európai magyarok régóta mondjuk, Orbán azért nem akar jogállamisági feltételeket, hogy ne lehessen számon kérni és zavartalanul lophasson tovább, de ennek a rendszernek itt az ideje végre véget vetni!

Ara-Kovács Attila
A DK EP-képviselője