Orbán saját, elapaszthatatlan pénzéhsége miatt rombolja közös európai értékeinket

2020.09.30.

Lesújtó jogállamisági jelentést adott ki Magyarországról az Európai Bizottság. Az Unióban pontosan látják, amit mi már régóta mondunk: Orbán kormánya velejéig korrupt, a független média maradékát folyamatos nyomás alatt tartja a hatalom, az igazságszolgáltatás befolyásolását minden fronton próbálják elérni, a civil szervezeteket pedig folyamatosan zaklatják.

A Demokratikus Koalíció szerint a jelentés is azt bizonyítja, Orbánék azért bontják le a jogállamot, hogy kontroll nélkül lophassanak. Orbán Viktor és maffiakormánya retteg az igazságtól és felelősségre vonástól, ezért mindent megtesznek, hogy bűneik sose derüljenek ki. A független médiát elhallgattatják, hogy minél kevesebbekhez jusson el valós információ, a civilek munkáját akadályozzák, a felelősségre vonást pedig Polt-féle Fidesz-káderek segítségével próbálják kijátszani. A DK szerint Orbán elapaszthatatlan pénzéhsége miatt rombolja a demokráciát, közös európai értékeinket. A Demokratikus Koalíció ezért minden erővel küzd azért, hogy Orbán ne pénzautomatának használja az Európai Uniót. El kell érni, hogy az uniós forrásokat közvetlenül kapják meg a vállalkozások, önkormányzatok.

Rónai Sándor
a DK EP-képviselője