Egyenlők és egyenlőbbek: a luxusjachtozó Szijjártó kirúgással fenyegette meg a COVID alatt otthoni munkavégzésre készülő minisztériumi dolgozókat

2020.08.26.

Sajtóhírek szerint Szijjártó Péter a keddi nagyköveti értekezleten azzal dicsekedett, hogy államtitkárait és osztályvezetőit a járványveszély ideje alatt otthoni munkavégzést kérő minisztériumi dolgozók kirúgására utasította. Vagyis amíg a luxuskormány minisztere a nyáron simán „dolgozhatott” egy NER-oligarcha adriai jachtjáról, addig közvetlen kollégáit nem csak hogy irodai munkavégzésre kötelezte, de még meg is fenyegette őket, ha valamelyiküknek ez esetleg nem tetszene.

A Demokratikus Koalíció szerint álságos, hogy az adriai luxusnyaralása közben irodai kamufotókat posztoló Szijjártó egyenlőbbnek gondolja magát saját kollégáinál, és dőreségében odáig megy, hogy kirúgással fenyeget meg tisztességes minisztériumi dolgozókat. 2022-ben véget vetünk az urizálásnak, az egyenlők és még egyenlőbbek rendszerének: Szijjártót nem a főnöke, hanem a magyar választók fogják kirúgni a minisztériumból!

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője