Minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben - A kormány biztosítson többletforrást a védekezésre!

2020.08.12.

A jelenlegi időjárás nagyon kedvező a parlagfű számára, óriási területeket foglal el ez a rendkívül agresszív, allergizáló gyomnövény. Amellett, hogy rengeteg ember életét keseríti meg az allergia évről évre, most még külön veszélynek is vannak kitéve, hiszen a sérült nyálkahártya miatt sokkal könnyebben kapnak el fertőzéseket, például akár a koronavírust.

A Demokratikus Koalíció hangsúlyozza, minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben. A kormánynak kötelessége lenne plusz forrásokat biztosítani a védekezésre. Célzott támogatást kell adni az érintett állami szervezeteknek és önkormányzatoknak. Kiemelten fontos lenne az irtás ellenőrzésének fokozása, a bejelentés lehetőségeinek széleskörű hirdetése, az orvosi kapacitás emelése és az, hogy a civil szervezetekkel minél szorosabban működjön  együtt a kormány. Ez néhány egyszerűen kivitelezhető javaslat, amivel a kormány segíthetne, ám hiába a többszöri figyelmeztetés, az évről évre elhangzó felhívás, Orbánékat egész addig nem érdekli a parlagfű, míg az nem a Karmelita-kolostor teraszára nő.

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője