Barion Pixel
A magyar kormány tartsa távol magát a Facebook-tól - A DK szerint csak az Európai Unió szabályozhatja a közösségi média-óriást

A magyar kormány tartsa távol magát a Facebook-tól - A DK szerint csak az Európai Unió szabályozhatja a közösségi média-óriást

2020.08.04.

A magyar kormány tartsa távol magát a Facebook-tól - A DK szerint csak az Európai Unió szabályozhatja a közösségi média-óriást

 

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: pár nappal ezelőtt Péterfalvi Attila, a Fidesz által megszállt Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője arról beszélt egy kormányzati munkacsoport ülésén, hogy a Facebook magyar szabályozására lenne szükség. 

 

“Egészen pontosan arra, hogy ne a Facebook, hanem a magyar kormány dönthessen magánprofilok felfüggesztéséről és letiltásáról. Péterfalvi Attila láthatóan megtalálta a helyét a Fidesz illiberális rendszerében, hiszen más sem hiányzik a magyar nyilvánosságnak az Index bedarálása után, hogy Orbánék rátegyék a kezüket a közösségi médiára és kedvükre cenzúrázhassák az ellenzéki véleményeket.” - magyarázta az EP-képviselő. 

 

Rónai Sándor közölte, a Demokratikus Koalíció felszólítja a magyar kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozásától. 

 

“Láttuk, hogy hogyan küldtek rendőröket rémhírterjesztés vádjával ártatlan, facebookozó nyugdíjasokra, már csak az kellene, hogy törvényesen hallgattathassák el az ellenzékieket a Facebook-on.” - hangsúlyozta a képviselő. Rónai elmondta, a DK szerint szükség van a Facebook szabályozására, de ez csak európai szinten, az Európai Unió által történhet meg. 

 

“Nem kérünk az orbáni bolsevik tempóból még a Facebook-on is, éppen elég baj, hogy Magyarországon az elmúlt 10 év a nyilvánosság, valamint a szólás- és véleményszabadság folyamatos kormányzati támadásáról szólt. Európai magyar polgárok vagyunk, el fogjuk mondani a véleményünket a Facebookon akkor is, ha az Orbán Viktornak és bűnszervezetének esetleg nem tetszik, sőt annál inkább.” - jelentette ki Rónai. 

 

Az EP-képviselő szerint nincs kétség, a magyar kormány nem azért szeretne Facebook-szabályozást, hogy az álhírek ellen harcoljon, ennek éppen az ellenkezője igaz. 

 

“Azt szeretnék, ha a TV-ik, rádióik, újságjaik, és óriásplakátjaik mellet a Facebbok is az ő játszóterük lenne, az ellenzéki véleményeket és profilokat pedig gombnyomásra tudnák eltüntetni. Ezzel szemben egy európai szabályozás éppen azt szolgálná, hogy a Facebook ne az álhírek, a propaganda és az illiberális kormányok hazugságkamányainak a melegágya legyen. Mivel a Facebook a magyar nyilvánosság egyik utolsó szabad szigete, minden erővel távol kell tartani tőle az Orbán-kormányt és a hozzá hasonlókat a világban.” - mondta zárásként Rónai Sándor. 

RSS
Kapcsolódó politikusok