Nem kérünk a megszorításból! - A kormány tönkreteszi a KATA-t az átgondolatlan büntetőadóval

2020.07.10.

Miközben a világ összes kormánya azon töri magát, hogy hogyan segítse a gazdaságot a válság hónapjaiban, az Orbán-kormány egy újabb megszorítást talált ki a magyaroknak. A kormány a jövőben 40 százalékos büntetőadóval sújtja majd a katások árbevételének azt a részét, ami 3 millió forint felett, egy éven belül, egy megrendelőtől jön. A kormány azt állítja, ezzel azokat a cégeket akarja büntetni, amelyek bújtatott foglalkoztatásra használják a KATA-t, valójában azonban ezzel megszorítást hajt végre a 400 ezer katás adózó jelentős részén.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány a válság kellős közepén hajt végre megszorítást a katás adózókon! A DK szerint az átgondolatlan büntetőadóval éppen a KATA lényegét teszik tönkre, hogy a kisadózók kiszámíthatóan és méltányosan, egyben tudhassák le az összes közteher befizetését. Ez a megszorítás katás adózók tíz-, akár százezreit teheti tönkre, ezért azt követeljük, hogy a kormány azonnal vonja vissza a káros, nemzetgazdasági érdekkel ellentétes megszorító intézkedést!

Sebián-Petrovszki László
A DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója