Felszólítjuk a környezetszennyező Mészárost, hogy fizesse vissza az ellopott közpénzmilliárdokat!

2020.07.02.

A Magyar Villamos Művek Zrt. napokban nyilvánosságra hozott tavalyi évi beszámolója is megerősíti azt, amit már régóta mondunk! Eszerint Orbán kedvenc strómanja, az elmúlt években közpénzmilliárdosra hízott Mészáros Lőrinc annak idején 11 milliárdért jutott a Mátrai Erőműhöz, egy év alatt 11 milliárd forint osztalékot vett ki belőle, majd egy év után azt több mint 17 milliárd forintért, majd’ 6 milliárdos veszteséggel adta el újra az államnak. Ha mindez még nem lenne elég nagy pofátlanság, emlékeztetünk rá, hogy a fideszes oligarcha szégyenteljes regnálása alatt következett be az Erőmű történetének legnagyobb környezetszennyezése, amikor a szintén Mészáros-tulajdonban lévő Viresol Kft. az Erőmű víztározójába engedte saját szennyvizét, tömeges rosszullétet okozó gázszivárgást okozva ezzel.

A Demokratikus Koalíció gyomorforgatónak tartja, hogy Orbán haverjai szabadon mérgezhetik a magyarokat és szabadon nyerészkedhetnek a közvagyonon anélkül, hogy ennek bármiféle jogi következménye lenne. Felszólítjuk Mészáros strómant, hogy az általa felvett osztalékból haladéktalanul térítse meg az üzemei által okozott károkat, és adja vissza a magyaroktól ellopott pénzt!

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője