Barion Pixel
A járvány idején az emberi élet védelme a legfontosabb - Több ezer maszkot vitt a DK a Péterfy Sándor utcai kórházba

A járvány idején az emberi élet védelme a legfontosabb - Több ezer maszkot vitt a DK a Péterfy Sándor utcai kórházba

2020.04.17.

A járvány idején az emberi élet védelme a legfontosabb - Több ezer maszkot vitt a DK a Péterfy Sándor utcai kórházbaDr. Oláh Lajos, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselője és Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken annak kapcsán, hogy maszkokat és más védőeszközöket vittek a Péterfy Sándor utcai kórház számára. 

 

Oláh Lajos elmondta, járvány esetén az emberi élet védelme a legfontosabb, és egyúttal megköszönte az orvosoknak, ápolóknak és minden egészségügyi dolgozónak az áldozatos munkát. 

 

“Az erzsébetvárosi DK frakció megpróbálja a lehető legtöbbet megtenni, hogy segítse a munkájukat, nemrég mosógépet, szárítógépet, vérnyomásmérőt hoztunk, most pedig több ezer maszkot, védőruhát- és szemüveget hoztunk ide.”

 

A Péterfy Sándor utcai kórház vezetője, dr. Sásdi Antal megköszönte a sajtótájékoztatón az adományokat,  és elmondta ezek egy részét még “békeidőben” is fel tudják majd használni. Ugyanakkor kiemelte, szükség is van a segítségre, mert náluk is rengeteg koronavírusos beteget ápolnak, szinte legtöbbet az országban. 

 

Niedermüller Péter szintén köszönetet mondott a kórház dolgozóinak a munkájukért, majd hozzátette, a korábbiakban is igyekeztek segíteni a kórháznak. 

 

“Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a járvány ugyan egy globális probléma, de az ilyen kisebb közösségeket mint Erzsébetváros különösen érinti, hiszen a mindennapi életünket rombolta össze, ismerőseink betegedtek meg.” - közölte a polgármster, hangsúlyozva, az önkormányzat nagyon fontosnak tartja, hogy segítsenek az idősek ellátásában, a hivatalnál a mai napon is rengeteg önkéntes dolgozik azon, hogy segíthessenek. 

RSS
Kapcsolódó politikusok