Tovább dübörög a kormányzati pofátlanság - A lakhatási támogatást elsíboló Domokos szerint a családok csak spóroljanak

2020.04.15.

Miután Parragh László, Orbán gazdasági tanácsadója múlt héten a megszűnő munkahelyekre és az elbocsátottak tömegére cinikusan csak annyit tudott mondani, hogy – idézem – „ezzel nem tudunk mit kezdeni”, ma új kihívója akadt a kormányzati pofátlansági versenyben. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki még fideszes képviselőként 15 millió forint, lakhatási támogatás címén felvett közpénzzel nem tudott elszámolni, ma azt nyilatkozta, hogy a családok csak úgy élhetik túl a válságot, ha „rendszeresen átnézik a számlákat és meghúzzák a kiadásokat”. Vagyis ismét bebizonyosodott, hogy Orbánék elengedték a magyar családok kezét, és az emberek semmilyen kormányzati segítségre nem számíthatnak a válságban.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormányzati válságkezelés kimerül az ilyen és ehhez hasonló cinikus mondatokban, miközben a válság miatt tízezrek veszítik el az állásukat, munkahelyek szűnnek meg és családok mennek tönkre. Domokos László ismét bebizonyította, hogy ez a kormány – európai kollégáitól eltérően – nem tudja és nem is akarja kezelni a válságot.

Barkóczi Balázs

A Demokratikus Koalíció szóvivője