Barion Pixel
A kórházak erőszakos kiürítése betegek ezreinek életébe kerülhet – Azonnal állítsák le Kásler ámokfutását!

A kórházak erőszakos kiürítése betegek ezreinek életébe kerülhet – Azonnal állítsák le Kásler ámokfutását!

2020.04.14.

A kórházak erőszakos kiürítése betegek ezreinek életébe kerülhet – Azonnal állítsák le Kásler ámokfutását! 

 

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa hétfői online sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet két kormányzati állításra, amelyek közül elmondása szerint az egyik biztosan nem igaz. 1. A hivatalos adatok szerint ma Magyarországon alig több, mint 1500 koronavírus-fertőzött van, akiknek nagyjából csak a 20%-a szorul kórházi ellátásra - ezt az arányt maga Kásler Miklós mondta március elején. 2. Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter szerint arra van szükség, hogy szabaddá tegyenek 36 ezer kórházi ágyat, ezért már meg is kezdték a kórházak erőszakos kiürítését. 

 

“Ez a két állítás egyszerre nem lehet igaz, nem kellhet most azonnal 36 ezer ágy, ha valóban 1500 fertőzöttnél tartunk. A kormány vagy felelőtlenül tesz utcára folyamatos ápolást igénylő betegeket, akiknek ez jó eséllyel az életébe is kerülhet, vagy eltitkolja előlünk, hogy valójában mekkora a baj.” - közölte a politikus. 

 

László Imre kijelentette: a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány állítsa le a kórházak tömeges kiürítését, és az egészségügy teljes leállítását!

 

“Ez egy folyamatos ápolást igénylő betegnél egyenlő a halálos ítélettel. Aki úgy dob ki ilyen embereket a kórházakból, hogy erre valójában nincs szükség, az gyilkosságot követ el. A DK azt követeli, hogy a kormány állítsa le Kásler Miklós ámokfutását, menessze a botrányt botrányra halmozó egészségügyi minisztert és vegye vissza azokat az intézményvezetőket és kórházigazgatókat, akiket Kásler Miklós egyik napról a másikra kirúgott!” - sorolta László Imre, hozzátéve: ha kórházi ágyakra lesz szükség a jövőben, akkor azokat felelősen, előre ütemezetten is fel lehet szabadítani, nem kell ezért elvenni tisztességes magyar emberek életét, nem kell tőlük megvonni az életet jelentő ellátást.

 

A szakpolitikus emlékeztetett, az egész azzal kezdődött, hogy a kormány - bár még csak pár száz koronavírus-fertőzött volt - elkezdte leállítani a magyar egészségügyet. Rákos betegeket küldhettek haza, kemoterápiákat állítothattak le, régóta tervezett műtéteket halaszthattak el. 

 

“Ma már ott tartunk, hogy 36 ezer kórházi ágyról dobják az utcára az ápolást igénylő betegeket. Márpedig ahhoz, hogy 36 ezer kórházi ágyra legyen szükség, ha csak minden 5. koronavírusos igényel kórházi ellátást, akkor 180 ezer fertőzöttnek kellene lennie az országban. Ennek hivatalosan az egy százaléka sincs most Magyarországon. A kormány tehát vagy feleslegesen mond halálos ítéletet emberek ezrei felett, vagy eltitkolja, hogy valójában mekkora a baj. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezek az intézkedések egyben azt is jelentik, hogy kudarcba fulladt a mobilkórházak létrehozása.“ - mondta zárásként az újbudai polgármester, emlékeztetve: Orbán Viktor azt mondta, amikor megtekintette a kiskunhalasi mobilkórházat, hogy “ilyet össze tudunk dobni nyolcat-tízet is, megvan ez a képességünk”. Úgy tűnik, hogy nincs meg ez a képesség, hiszen ha meglenne, akkor nem kellene beteg embereket hazaküldeni a kórházakból.

RSS
Kapcsolódó politikusok