Húsz nap alatt sem sikerült ellátni az egészségügyi dolgozókat védőfelszereléssel - Ne spóroljanak az orvosok és ápolók védelmén!

2020.03.25.

Hétfő óta két repülőnyi védőeszköz érkezett Kínából hazánkba, ám azokban a kórházakban, amiket nem alakítottak koronavírusos fertőzötteket ellátó hellyé, spórolnak ezekkel. Így az Országos Onkológiai Intézetben is, amelynek vezetője körlevélben tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy takarékosan bánjanak az eszközökkel.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az elmúlt húsz napban nem sikerült maradéktalanul ellátni az egészségügyi dolgozókat védőfelszereléssel. Március 4-én jelentették be az első, magyarországi koronavírusos beteget, ennyi idő alatt fel lehetett volna szerelni a kórházakat védőfelszereléssel, ha valóban annyi állna rendelkezésre, ahogyan azt a miniszterelnök állítja. Az emberi élet nem játék, nem lehet kitenni betegeket, orvosokat, ápolókat és más egészségügyi dolgozókat a veszélynek. A járvány terjedése eljutott abba a szakaszba, hogy bárhol megjelenhet. Ezért kell sürgősen intézkednie a kormánynak a kórházak ellátásáról, ott is, ahol nem kifejezetten koronavírusos betegeket ápolnak!

Barkóczi Balázs
A Demokratikus Koalíció szóvivője