Szijjártó haverja is trükkösen jutott olcsó lakáshoz a Várban - Fel kell deríteni az ingatlanmutyikat!

2020.02.14.

Szijjártó Péter külügyminiszter barátja, Kuna Tibor, kormányközeli üzletember is mélyen áron alul bérelhetett lakást a budai Várban. A kerület akkori, még fideszes vezetése tette lehetővé, hogy a 74 négyzetméteres lakásért havonta 48 ezer forint bérleti díjat fizessen. Kuna a sajtóhírek szerint a már többeknél bevált trükköt alkalmazta: egy másik kerületben lévő lakást adott cserébe a várbeli ingatlanért, de ezt a csereszerződés aláírását követő napon vissza is vásárolta.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az egyébként rászorulónak cseppet sem mondható fideszes haverok - például Bayer Zsolt, Nagy Gábor Tamás expolgármester, vagy épp Kuna Tibor - kiváltságosként, fillérekért bérelhessenek Budapest egyik legdrágább részén lakást. Mindezt csalással és trükközéssel megtoldva, gyakorlatilag törvényen felüliként. Mi, európai magyarok minden egyes mutyit fel fogunk deríteni, és azon dolgozunk, hogy a csókosokat méltóképp felelősségre vonják majd, és rájöjjenek: a törvények rájuk is vonatkoznak.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője