Barion Pixel
Nagy baj lehet az ország vezetésével - Újabb 12 milliárdot költene a kormány propagandára

Nagy baj lehet az ország vezetésével - Újabb 12 milliárdot költene a kormány propagandára

2020.01.07.

Nagy baj lehet az ország vezetésével - Újabb 12 milliárdot költene a kormány propagandára 



Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője sajtótájékoztató keretében reagált arra a hírre, hogy a kormány közel 12 milliárd forintot szán egy újabb propagandahullámra. Sajtóinformációk szerint a  Miniszterelnöki Kabinetiroda egyébként ismét ugyanazzal a két céggel dolgoztat, amelyek a Fidesz-közeli Balásy Gyula érdekeltségébe tartoznak, és 2018 óta versenytárs nélkül segíthetik az állami propagandagépezetet. 

 

“A Demokratikus Koalíció szerint óriási probléma lehet a kormánynál, ha nettó 12 milliárdért kell az emberek szájába rágniuk, hogy mit és miért csinálnak.” - mondta a DK szóvivője, aki arra is emlékeztetett, hogy Rogánék felelősek az eddigi durva gyűlöletkeltésért a menekültek ellen, a Soros-kampányért és a Brüsszelezésért is. 

 

Barkóczi Balázs arra is emlékeztetett, a többmilliárdos összegeket értelmesen is fel lehetne használni: “Felhívjuk a kormány figyelmét: ha ezeket a milliárdokat kórházakra és iskolákra költenék, a szegénység felszámolására, nyugdíj- és családi pótlék emelésre és munkahelyteremtésre fordítanák, akkor nem kellene éjjel-nappal erőszakkal mantrázni, hogy milyen jó ebben az országban élni, és nem kellene kreált ellenségekkel riogatni a magyarokat. A kormány azonban kizárólag csak a látszatra és a külsőségekre ad, közelében sincs a valódi intézkedéseknek.”

 

A szóvivő elmondta, nem csupán Magyarországon, hanem külföldön is folyamatos propagandatevékenységet folytat a Kabinetiroda, hogy a kormányt jobb színben tüntesse fel, de nem igazán járnak sikerrel. Holott elképesztő összegek folytak el erre már az eddigi évek alatt. 

 

“2016, az első nagy plakátkampány éve óta összesen 72 milliárd forintot költöttek el a hazug állami propaganda építésére.” - hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció szóvivője. 



RSS
Kapcsolódó politikusok