Barion Pixel
Ha Áder fizetését megduplázták, a családi pótlékot is meg kellene

Ha Áder fizetését megduplázták, a családi pótlékot is meg kellene

2019.11.18.

Ha Áder fizetését megduplázták, a családi pótlékot is meg kellene

 

A köztársasági elnök komoly fizetésemelését azzal indokolta a kormány, hogy az 10 éve nem emelkedett. De a családi pótlék sem emelkedett 10 éve, így ezzel az érvvel azt is meg kellene duplázni. Erről a DK törvényjavaslatot nyújt be – Gréczy Zsolt frakciószóvivő sajtótájékoztatója.

 

– Egy nagyobb csomag pelenka árára is alig elég a családi pótlék, miközben Áder János köztársasági elnök fizetését havi másfél millió forinttal emelték meg. Magyarok százezrei egy év alatt keresnek ennyi pénzt, az elnök teljes havi fizetését, 3 millió forintot meg sokan egy év alatt sem keresik meg. Egy valóban családbarát kormány számára világos lenne, melyiket kellene megnövelni: a családi pótlékot vagy a fideszes pártkatonák fizetését. A Fidesz azonban nem családbarát kormány, és inkább saját embereik fizetését duplázzák meg. Ez a magyar családok elárulása.

 

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a családi pótlék megduplázására. Ne csak akkor legyen fontos, mi nem emelkedett 10 éve, mikor a pártkatonák fizetését kell emelni, hanem akkor is, amikor a családok életéről van szó.

 

A DK ezért követeli, hogy ne a fideszesek luxusfizetését emeljék, hanem a családi pótlékot – jelentette ki Gréczy Zsolt. 

 

RSS
Kapcsolódó politikusok