Barion Pixel
Az ellenzéki pártokat sorra büntető ÁSZ miért nem vizsgálódik a Borkai-botrány után a győri önkormányzatban?

Az ellenzéki pártokat sorra büntető ÁSZ miért nem vizsgálódik a Borkai-botrány után a győri önkormányzatban?

2019.11.06.

Az ellenzéki pártokat sorra büntető ÁSZ miért nem vizsgálódik a Borkai-botrány után a győri önkormányzatban?



Az elmúlt években a kormány ostorként forgatta a volt fideszes képviselő vezette Állami Számvevőszéket – amely a DK-t is többször büntette meg vitatható módon –, de a győri önkormányzatnál Borkai Zsolt botránya után sem indítottak vizsgálatot. Barkóczi Balázs szóvivő sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy Borkai lemondása nem ok a vizsgálat elmaradására.



– Semmitmondó válasszal utasította el az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíció felhívását, amelyben vizsgálatot kértünk Győr önkormányzatának korrupciós ügyeiben. A fideszes Domokos László által vezetett ÁSZ csak az ellenzéki pártokhoz jár hetente vizsgálatot tartani, de Borkai Zsolt ügyeit feltárni számára se nem fontos, se nem sürgős. Válaszlevelük szerint az elmúlt években többször is vizsgálódtak Győrben, és mindent a legnagyobb rendben találtak. 

 

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Állami Számvevőszék csupán az ellenzéki pártok vizsgálatát tartja fontosnak, de egy nyilvánvalóan korrupt polgármester vezette önkormányzat szabadon garázdálkodhat. Borkai Zsolt ugyan lemondott, de ettől függetlenül a vizsgálatoknak folytatódniuk kell.

 

Követeljük, hogy Borkai ügyében a rendőrség és az ÁSZ is folytasson teljes körű nyomozást. Fenntartjuk a horvát rendőrségnél tett feljelentésünket is – jelentette ki Barkóczi Balázs.

A szóvivő szerint lehetséges, hogy Domokos László rendjén valónak találja, hogy Borkai Zsolt polgármesterként luxus-korrupciós botrányba keveredhetett, de a Demokratikus Koalíció ezzel egyáltalán nem ért egyet. 

 

– Az Állami Számvevőszéknek nem az a hivatalos feladata, hogy a Fidesz ökleként az ellenzéki pártok vegzálására és megfélemlítésére használják, hanem arra, hogy kivizsgálja a Borkai-féle ügyeket. Erre még mindig lehetőségük, sőt, törvényi kötelességük van. 

 

Felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be az elmúlt hetekben bemutatott színjátékát, s legyen nekik fontosabb az átláthatóság meg a győri emberek érdeke, mint hatalmuk bebetonozása.

 

Nem tűrhető, hogy az ÁSZ az ellenzéki pártokat folyamatos zaklatja és bünteti, miközben nem foglalkozik egy nyilvánvalóan korrupt polgármester vezette önkormányzat ügyeivel – hangsúlyozta Barkóczi Balázs. 

 

RSS
Kapcsolódó politikusok