Időt akar nyerni a Fidesz a csalásokat bizonyító dokumentumok eltüntetésére?

2019.10.18.

Időt akar nyerni a Fidesz a csalásokat bizonyító dokumentumok eltüntetésére?

A Fidesz több eredményt támadott meg az utolsó percben – így Déri Tiborét Újpesten, Pikó András győzelmét Józsefvárosban, Baranyi Krisztináét Ferencvárosban, vagy V. Naszályi Mártáét az I. kerületben. A DK szerint ez csak arra szolgál, hogy kitolják az átadás-átvétel időpontját. Gy. Németh Erzsébet elnökségi tag, fővárosi képviselő sajtótájékoztatója.

– Ha egy választási eredményt megtámadnak, a győztes nem veheti át hivatalát, amíg a bíróság ki nem mondja az ítéletet. Így nincs is módja addig betekinteni a hivatali dokumentumokba, s ez az idő elég lehet arra, hogy a vesztes fideszes városvezetők fontos iratokat tüntessenek el.

A DK felszólítja a vesztes fideszes város- és kerületvezetőket, hogy ne próbáljanak meg semmiféle dokumentumot, szerződéseket eltüntetni, mert az új polgármesterek mindenhol azzal kezdik munkájukat, hogy átvilágítják a korábban fideszes vezetésű önkormányzatokat.

Minden dokumentumot meg kell őrizni, s azokat az új városvezetés rendelkezésére kell bocsátani – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, aki arra is felhívta a volt fideszes vezetők figyelmét, hogy bizonyítékok eltüntetése súlyos bűncselekmény, s ha ilyet tapasztalnak, minden esetben megteszik a kellő lépéseket.

– Az utóbbi éveket tekintve nem lenne meglepő, ha ilyesmire vetemednének az egykori fideszes városvezetések, hiszen jó néhány helyen tudtak gyanús ügyekről az akkori ellenzéki, most győztes képviselők, s ezeket az ügyeket minden esetben ki is fogják vizsgálni – közölte Gy. Németh Erzsébet, újra nyomatékosan felszólítva a leváltott fideszes vezetőket, hogy egyetlen dokumentumot se tüntessenek el.