Barion Pixel
Az új DK-s polgármesterek feltárják a korrupciós ügyeket, és egy sem marad büntetlenül

Az új DK-s polgármesterek feltárják a korrupciós ügyeket, és egy sem marad büntetlenül

2019.10.17.

Az új DK-s polgármesterek feltárják a korrupciós ügyeket, és egy sem marad büntetlenül

 

 

Az önkormányzatok átvilágítással és a fideszes korrupciós ügyek kivizsgálásával kezdik munkájukat az új DK-s polgármesterek, hiszen számos helyről tudjuk, hogy a fideszes korrupció melegágya volt. Erről beszélt sajtótájékoztatóján László Imre, Újbuda frissen megválasztott DK-s polgármestere.

 

– Bár a jövőben Újbudára és esetenként az egészségügyre szeretnék koncentrálni, most egy általános érvényű kérdéssel kell foglalkoznom. Annak idején, amikor egy kórház vezetését átadták nekem, azt mondták: „tiéd a lehetőség, de tiéd a felelősség“. Pontosan kell tudnunk, mi vár ránk, ezért minden megválasztott DK-s polgármester át fogja világítani hivatalát, hiszen működése később pont erre a területre épül. Hosszú évek óta beszélünk arról, hogy a Fidesz nem csak a kormányban, hanem városainkban és kerületeinkben is túlárazásokkal a haverok, a „csókosok“ zsebére dolgozott. Itt az ideje a tisztességes munkának, a tiszta, átlátható területeknek, mert ez szükséges ahhoz, hogy a jövőben megbízhatóan dolgozzunk, anélkül, hogy csontvázakat vegyünk át a szekrényekből – mondta László Imre.

 

A Demokratikus Koalíció minden most megválasztott polgármestere és tisztségviselője azzal kezdi munkáját, hogy átvilágítja a fideszes korrupciót. Az önkormányzati cégek vezetőit arra utasítjuk, hogy a következő hetekben ne teljesítsenek semmilyen új kifizetést, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket.

 

– Ezt az állapotot csak addig kívánjuk fenntartani, amíg a teljes átvilágítás következtében az emberek tisztán láthatják, mi történt városukban vagy kerületükben, illetve a fővárosban. Az eredményeket természetesen közölni fogjuk a sajtóval – mondta László Imre.

 

Az újbudai polgármester emlékeztetett, hogy az elmúlt években számos fideszes vezetésű önkormányzatban derült fény korrupciós ügyekre, így a ferencvárosi parkolásra vagy a győri polgármester egyre erősebben körvonalazódó korrupciós hálózatára. A vasárnapi ellenzéki győzelem még több ügyet hozhat napvilágra.

 

Heteken belül ki fog derülni, hogy mikor és mennyit „tettek félre“ a közpénzekből azok a város- és kerületvezetők, akik nem arra használták fel a pénzt, amire kellett volna.

RSS
Kapcsolódó politikusok