A DK nem hagyja annyiban a Simonka-ügyet: újabb két vádlott került a bíróság elé

2019.10.04.

Simonka György azon nagyon kevés fideszes képviselő közé tartozik, akit még Polt Péter leghűbb ügyész sem tudott megmenteni. Most fideszes képviselők rokonait ültettek a vádlottak padjára, akik valószínűleg csak strómanok voltak az ügyben. Lesz idő, amikor sok stróman fog majd ülni a bíróság előtt, nem is olyan sokára... A részletekről Barkóczi Balázs szóvivő tartott sajtótájákoztatót.

– Két másik fideszes parlamenti képviselő rokonát is megvádolták Simonka György korrupciós botrányában. Ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési bűntett, illetve hamis magánokiratok felhasználása a vád. A bűnszervezet túlárazott ingatlanvásárlásokkal és túlárazott közbeszerzésekkel lophatott uniós támogatásokat. Amikor Orbán Viktor egyszer azt mondta, hogy nem tart kapcsolatot bűnözőkkel, a DK-ban azzal viccelődtünk, hogy vajon hogy járhat egyáltalán frakcióülésekre... Most bebizonyosodott, hogy ez egyáltalán nem vicc, hanem halálosan komoly.

A Demokratikus Koalíció szerint a Simonka-úgy ismét bebizonyította, hogy bűnszervezetként lopják szét az országot, a helyi fideszes polgármesterek asszisztálásával. A DK reméli, hogy a nyomozás be fogja bizonyítani, hogy a vádlottak padjára ültett fideszes rokonok csak strómanok, a valódi elkövetők pedig ott ülnek a parlamentben, az önkormányzatokban és a polgármesteri székekben.

Barkóczi Balázs kijelentette, hogy október 13. után azért kell ellenzéki polgármestereket választani, hogy megakadályozzák városaink szétlopását. – Emlékszünk még, amikor Lázár János a gyermeke nevére vett ingatlant, vagy amikor papíron Kósa Lajos édesanyjának cége nyert uniós pénzeket Debrecenben.

A Fidesz maffiamódszereinek egyik állandó elleme, hogy politikusaik a rokonaikat használják strómannak, majd ha kiderül a korrupció, azt mondják, nekik semmi közük az egészhez.

– 2019 Magyarországán senki sem gondolhatja komolyan, hogy ez az ügy attól függetlenül történt meg, hogy a vádlottak fideszes országgyűlési képviselők rokonai – szögezte le Barkóczi Balázs.