Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné - Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!
Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné - Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet! 2019.08.30.

Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné - Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

 

Csütörtökön derült ki, hogy felmondott a zalaegerszegi kórház szívsebésze, mert megviselte, hogy távollétében elhunyt egy napokig ellátatlanul fekvő beteg. A felmondott orvos most arról beszélt az Indexnek, hogy éjszakánként azért imádkozott, hogy ne essen be sürgős beteg, mert a kórház nem tudta volna ellátni. Szerinte rendszeresen kellett elhalasztaniuk fontos műtéteket az ellátási hiányosságok miatt. A kórház természetesen most fideszes államtitkárokhoz méltóan hazudozik a körülményekről; pártkatonából mindig lesz elég, ha orvosból nem is. 

A Demokratikus Koalíció szerint azonnali hatállyal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell világítani a kórházakat, hogy kiderüljön, hány magyar kórház vált működésképtelenné a kormány megszorításai miatt! A DK szerint amíg az egészségügyért felelős minisztert Kásler Miklósnak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak hívják, addig minden nap megmenthető magyar emberek fognak meghalni a kórházakban. Ide vezetett, hogy a Fidesz 9 éve talicskával vonja ki a pénzt az egészségügyből és nem becsüli meg az orvosokat és ápolókat.Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK


Keresztes Csaba
az ellenzék közös zalaegerszegi polgármesterjelöltje

RSS
Kapcsolódó politikusok
Kapcsolódó cimkék egészségügy, közlemény, zalaegerszeg