Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket
Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket 2019.08.05.

Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket

Egy nappal azután, hogy a volt finn nagykövet kijelentette, Magyarország az egyik legkorruptabb uniós ország, a magyar kormány mintha csak ezt akarta volna megerősíteni. A hírek szerint ugyanis a pályázati pénzekkel kapcsolatos gyanús számlákat, amelyekről hamar kiderülne, hogy korrupció miatt Brüsszel nem fogja őket kifizetni, a kormány már el sem küldi, inkább kifizeti a pályázatokat magyar állami pénzből.

Ide jutottunk: a Fidesz tudja, hogy az EU-ban már védhetetlen ennyi gazemberség, ezért inkább közvetlenül a magyarok adóforintjait lopják el, hogy legalább az újabb európai nyomozásokat elkerüljék. Mintha valaki fegyverrel rontana egy bankba, de a következményektől megijedve végül nem a bankot, hanem az ott sorban álló embereket rabolná ki.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket és megérdemli a legkorruptabb európai kormány jelzőt. A DK éppen azért harcol az erős Európáért, hogy a lopásnak minden esetben legyen következménye. Hogy se Európát, se semelyik tagállamát ne lehessen büntetlenül kirabolni.

dr. Dobrev Klára
az Európai Parlament képviselője és alelnöke