Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket
Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket 2019.08.05.

Az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket

 

Egy nappal azután, hogy a volt finn nagykövet kijelentette, Magyarország az egyik legkorruptabb uniós ország, a magyar kormány mintha csak ezt akarta volna megerősíteni. A hírek szerint ugyanis a pályázati pénzekkel kapcsolatos gyanús számlákat, amelyekről hamar kiderülne, hogy korrupció miatt Brüsszel nem fogja őket kifizetni, a kormány már el sem küldi, inkább kifizeti a pályázatokat magyar állami pénzből.

Ide jutottunk: a Fidesz tudja, hogy az EU-ban már védhetetlen ennyi gazemberség, ezért inkább közvetlenül a magyarok adóforintjait lopják el, hogy legalább az újabb európai nyomozásokat elkerüljék. Mintha valaki fegyverrel rontana egy bankba, de a következményektől megijedve végül nem a bankot, hanem az ott sorban álló embereket rabolná ki.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel az Orbán-kormány beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket és megérdemli a legkorruptabb európai kormány jelzőt. A DK éppen azért harcol az erős Európáért, hogy a lopásnak minden esetben legyen következménye. Hogy se Európát, se semelyik tagállamát ne lehessen büntetlenül kirabolni.

 


dr. Dobrev Klára
az Európai Parlament képviselője és alelnöke
DK

RSS
Kapcsolódó politikusok
Kapcsolódó cimkék dobrev, eu, fidesz, klára, korrupció, orbán