Barion Pixel
Orbán újra saját démonaival és önmaga teremtette ellenségeivel harcolt Tusványoson

Orbán újra saját démonaival és önmaga teremtette ellenségeivel harcolt Tusványoson

2019.07.27.

Orbán újra saját démonaival és önmaga teremtette ellenségeivel harcolt Tusványoson

 

Orbán Viktor valóban harcol, csak épp nem a szabadságért, hanem a szabadság ellen. Ezt lényegében ki is mondta Tusványoson, amely rég nem több, mint egy Orbán-show. A DK véleményét Gréczy Zsolt frakciószóvivő ismertette.

 

– Orbán elmondta idei tusnádfürdői beszédét. Ez a rendezvény 1990 óta létezik, az akkori Soros Alapítvány bőkezű támogatásával jött létre. Igaz, Orbán, aki azóta a rendezvény vezető szónoka lett, akkor még Soros-bérencnek számított.

 

Az egyéni szabadság és a nemzet megmaradása, Európa megerősítése Orbán vélekedésével ellentétben nem állnak szemben egymással.

 

A kormányfő vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt mondja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális. Ha létezne Orbán világképe, akkor Ferenc pápa liberális, Orbán Viktor viszont semmiképp sem keresztény – jelentette ki Gréczy Zsolt. – A liberális demokrácia azt jelenti, elfogadom azt, hogy bárki dönthet a saját sorsáról, szokásairól, érzéseiről, meggyőződéséről, hitéről.

 

A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartozását. Nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját. Orbán Viktor évtizedes harca saját démonaival és önmaga kreálta ellenségeivel csak az állandó fenyegetettség érzését akarja fenntartani a magyarokban.

 

A frakciószóvivő szerint ezt annak érdekében teszi, hogy diktatórikus hatalma alá terelje az országot. – A mai beszéd után még inkább az a kérdés, hogy szabadság vagy Orbán? Sőt, még inkább az a kérdés, hogy Európa vagy Orbán? Felszabadult, magabiztos nemzet lesz-e a magyar, vagy egy állandó félelemtől elgyötört közösség?

 

Orbán és a Demokratikus Koalíció a világ minden lényeges kérdésében szemben áll egymással. Nem azért, mert nincs helye kompromisszumnak, és nem azért mert a DK kakaskodik, hanem azért, mert a történelem két teljesen eltérő útján járunk.

 

– Vagy a Fidesz, azaz Orbán zárt és gyűlöletre építő világa, vagy egy szabad, büszke, európai Magyarország, azaz mi, a Demokratikus Koalíció. Vagy tébolyult ellenségkeresés, vagy szabad nemzeti, európai öntudat, társadalmi szolidaritással és demokráciával. Magyarország második legerősebb, és az ellenzék legerősebb pártja, a Demokratikus Koalíció a szabad, egységes Európát kínálja, amelyben szabadon lehet élni, s a kormány nem arra törekszik, hogy meggyötörje és alávetetté tegye a magyar nemzetet – mondta Gréczy Zsolt.

RSS
Kapcsolódó politikusok