Nehezebb lesz elítélni a bűnszervezeteket - Ilyen amikor bűnözők hozzák a törvényeket

2019.07.18.

A Fidesz úgy módosított egy Btk.-t érintő törvényt, hogy nehezebb legyen bizonyítani, ha valaki bűnszervezetben követ el súlyos bűncselekményeket - írja a Népszava. A módosítás egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek dobott mentőöv, hiszen a képviselőt éppen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják. Ezt a törvénymódosítás miatt mostantól jóval nehezebb lesz bizonyítani.

A Demokratikus Koalíció szerint pontosan ilyen az, amikor bűnözők hozzák a törvényeket; varjú a varjúnak nem vájja ki a szemét. A DK szerint azonban nincs az a törvénymódosítás, amely megóvhatná a Fidesz nevű bűnszervezet tagjait a bukásuk utáni felelősségre vonástól. Lehet bűnözőket mentegetni, meg lehet nehezíteni a Simonka Györgyhöz hasonló gazemberek bebörtönzését, de az Orbán-rendszer bukása után el fog jönni az igazság órája, amikor a Fidesz nevű bűnszervezetnek is el kell majd számolnia.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő