Barion Pixel
Reagálás Takaró Mihályra - Bocsánat!

Reagálás Takaró Mihályra - Bocsánat!

2019.07.16.

Reagálás Takaró Mihályra - Bocsánat!

 


Takaró Mihály, az EMMI által hazafias oktatással megbízott “irodalomtörténész” kétségkívül emlékezetes dolgokat mondott a 28. Jókai Mór Nyári Egyetemen Komáromban. Takaró szerint például Esterházy Péter kultúraromboló, ezért nem kell tanítani.

 

Esterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik, ha nem legnagyobb zsenije biztosan elgondolkozna azon, hogy szabad-e reagálni egy szellemi párviadalban ily’ fegyvertelen ember szavaira. Mi csak annyit tehetünk, hogy újra kifejezzük abbéli sajnálatunkat, hogy a magyar jobboldalnak továbbra sincs egyetlen írója sem, akit csak egy lapon lehetne említeni Esterházyval. Értjük a frusztrációt, szomorú dolog ez, sajnáljuk, bocsánat! De Esterházy Péter biztosan nem tehet róla, hogy a bal kislábujjába is több kultúra, világszemlélet és tehetség szorult, mint az állítólag elnyomott, kortárs hazafias jobboldali írókba (és tényleg írnék ide egy konkrét nevet is példának, ha lenne kit említeni).

 

A Demokratikus Koalíció azon is polemizálhatna, hogy miféle hitvány gazember vágja a magyar családok arcába, hogy ők a hibásak azért, amiért szétszakadtak és a gyerekeik jobban érzik magukat külföldön, mint Orbán Magyarországán, de ezúttal inkább megfogadjuk Esterházy tanácsát és egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

 

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK

 

RSS
Kapcsolódó politikusok