Semmi jóra ne számítson, aki Budapesten tömegközlekedik és rosszul lesz - A DK azonnali kivizsgálást követel! 2019.07.11.

Egy utas által készített videofelvételen látható a jelenet, ahogyan egy ájult utast krumpliszsákként cibálnak le a metróról és húznak végig a földön a metró biztonsági őrei. Ráadásul újságírói megkeresésre kiderült, a közlekedési cég semmi kivetnivalót nem talál az eljárásban.

A Demokratikus Koalíció követeli az ügy azonnali kivizsgálását és a biztonsági őrök felelősségre vonását, a DK ezért hivatalosan megkereste a BKV vezetőjét, hogy indítson vizsgálatot. Egy európai fővárosban megengedhetetlen lenne nem csupán ez a bánásmód, de az is, hogy a hőségben aszalják az utasokat a metrón. A Tarlós István által vezetett főváros azonban egyre messzebb kerül az európai mércétől, és ezt nem hagyhatjuk tovább.

Mi, európai magyarok vissza fogjuk ősszel foglalni a fővárost, és nem tűrjük tovább, hogy a tömegközlekedés abszurd akadálypálya és túlélőverseny legyen az ésszerűtlenül feltúrt közlekedési csomópontokkal, szaunaszerű metrókocsikkal, és utasokat földön húzó biztonsági őrökkel.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő