Barion Pixel
Amitől Tarlós és a Fidesz félt: Megegyezett az ellenzék a főváros mind a 23 kerületében

Amitől Tarlós és a Fidesz félt: Megegyezett az ellenzék a főváros mind a 23 kerületében

2019.07.05.

Amitől Tarlós és a Fidesz félt: Megegyezett az ellenzék a főváros mind a 23 kerületében

 

Létrejött az összes budapesti kerületet lefedő ellenzéki együttműködés. A Demokratikus Koalíció nevében Gy. Németh Erzsébet, a legeurópaibb párt fővárosi képviselője, Budapest egyik legismertebb várospolitikusa beszélt.

 

 

A Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP vezetői szimbolikus helyszínen, a Szabadság híd pesti hídfőjénél együtt jelentették be az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjeit, akik egyetlen esélyesként állnak majd szemben az októberi önkormányzati választás során a Fidesz jelöltjeivel.

 

 

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a mai nap Budapest történetének fontos fordulópontja, amikor egymás közti falak építése után végre hidakat építünk egymás felé. – Mindannyian elkötelezettek vagyunk abban, hogy Budapest újra szabad legyen – mondta a főpolgármester-jelölt. Karácsony külön kiemelte, hogy bár létrejött az összellenzéki megállapodás, de 

 

az együttműködés csak egy szükséges feltétel, nyaralás ezért nincs, mint ahogy nincs uborkaszezon sem, helyette munka van.


Molnár Zsolt (MSZP), a fővárosi egyezkedések koordinátora azt mondta, egy emberként állnak Karácsony Gergely mögött, és a hatpárti szövetség el fogja söpörni a NER-t.

 

Ezt követően a Demokratikus Koalíciót képviselő Gy. Németh Erzsébet arról beszélt, mennyire nagy öröm számára, hogy megteremtették a lehetőséget arra, hogy októberben ennek a városnak új vezetése legyen. 

 

Új főpolgármester lesz ősszel, és a 23 kerületben meg a testületek nagyobbik részében is ellenzéki többség fog létrejönni. Ez a város többet érdemel, mint amit az elmúlt 9 évben kapott. A Demokratikus Koalíció nagyon jó szívvel támogatja ezt az együttműködést.

 

Mindvégig azt mondtuk – s a tavalyi országgyűlési választásokon is ezért léptettünk vissza 63 képviselőjelöltünket –, mert már akkor is tudtuk, hogy egységben az erő – jelentette ki Gy. Német Erzsébet. 

 

A DK elnöksége egységesen és jó szívvel hozta meg a döntést, hogy az előválasztás győztesét támogatjuk, így a mi főpolgármester-jelöltünk Karácsony Gergely!

 

Nagyon, nagyon jó szívvel ajánlom minden budapestinek Karácsony Gergelyt. A DK számára az is fontos volt, hogy minden kerületben legyen ellenzéki megállapodás, hiszen nem elég csak a főpolgármesteri posztot megszerezni, még a fővárosi közgyűlési többséget, illetve a kerületek többségét is meg kell nyerni. És ez végre nem pozíciókról szól, hanem arról, hogy ilyen kánikulában ne kelljen légkondicionálás nélküli 3-as metrón utazni, hogy ne a kivágott fák helyén felforrósodott betonon kelljen araszolni, hogy lehessen ebben a városban végre szabad média, és a közösségi szabályok betartásával mindenki úgy élhesse az életét, ahogy szeretné. Ez a város Európa egyik legszebb városa, büszkék vagyunk rá, s bízom abban, hogy a budapestiek segítségével hamarosan még büszkébbek lehetünk Budapestre – jelentette ki Gy. Német Erzsébet.

 

A sajtótájékoztatón részt vett a DK részéről a Budapesti Koordinációs Tanács képviseletében Élő Norbert, XII. kerületi polgármester-jelölt is. 

 

A megállapodások eredményeképpen a 23 kerület ellenzéki polgármester-jelöltjei:

 

I. – V. Naszályi Márta (Párbeszéd)

II. – Örsi Gergely (MSZP)
III. – Kiss László (MSZP)
IV. – Déri Tibor (Momentum)
V. – Tüttő Kata (MSZP)
VI. – Soproni Tamás (Momentum)
VII. – Niedermüller Péter (DK)
VIII. – Pikó András (Momentum)
IX. – Jancsó Andrea/Baranyi Krisztina (előválasztás?)
X. – Somlyodi Csaba (MSZP)
XI. – László Imre (DK)
XII. – Élő Norbert (DK)
XIII. – Tóth József (MSZP)

XIV. – Horváth Csaba (MSZP)

XV. – Németh Angéla (DK)

XVI. – Nemes Gábor (DK)

XVII. – Gy. Németh Erzsébet (DK)
XVIII. – Szaniszló Sándor (MSZP)

XIX. – Gajda Péter (MSZP)
XX. – Szabados Ákos (független) vagy Balog Róbert (MSZP)

XXI. – Erdősi Éva (MSZP)
XXII. – Havasi Gábor (Momentum)

XXIII. – Berecki Miklós

 

RSS
Kapcsolódó politikusok