A leghitványabb hazaárulás, hogy Orbán amerikai segítséggel akarta elvenni a magyar civil szervezetek pénzét 2019.07.04.

Orbán Viktor május 13-i washingtoni látogatásán azt kérte Donald Trumptól, hogy gyakoroljon nyomást a norvégokra, hogy a Norvég Alap pénzeit a jövőben ne egy független szervezet ossza el a magyar civil szervezetek között - írja a Direkt36. A magyar miniszterelnök tehát hivatalát felhasználva arra akart szövetkezni egy idegen országgal, hogy kárt okozzon saját hazájában törvényesen működő szervezeteknek. Ez a hazaárulás definíciója, még akkor is, ha Orbán Viktornak ez csak egy átlagos hétköznap volt.

A Demokratikus Koalíció szerint amit Orbán Viktor csinált, az a leghitványabb és legalantasabb hazaárulás, amit egy miniszterelnök elkövethet. Aki azért lobbizik miniszterelnökként egy idegen országnál, hogy segítsenek neki kárt okozni a saját hazájának, az semmivel sem jobb azoknál, akik orosz tankokat hívtak be a hatalmuk megtartása érdekében. A magyar nép jól ismeri az ilyen gátlástalan bitangokat a XX. századból: sem szobraik, sem méltóságuk nem maradt az utókor előtt. Nem fog maradni Orbán után sem.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő