A leghitványabb hazaárulás, hogy Orbán amerikai segítséggel akarta elvenni a magyar civil szervezetek pénzét
A leghitványabb hazaárulás, hogy Orbán amerikai segítséggel akarta elvenni a magyar civil szervezetek pénzét 2019.07.04.

A leghitványabb hazaárulás, hogy Orbán amerikai segítséggel akarta elvenni a magyar civil szervezetek pénzét

Orbán Viktor május 13-i washingtoni látogatásán azt kérte Donald Trumptól, hogy gyakoroljon nyomást a norvégokra, hogy a Norvég Alap pénzeit a jövőben ne egy független szervezet ossza el a magyar civil szervezetek között - írja a Direkt36. A magyar miniszterelnök tehát hivatalát felhasználva arra akart szövetkezni egy idegen országgal, hogy kárt okozzon saját hazájában törvényesen működő szervezeteknek. Ez a hazaárulás definíciója, még akkor is, ha Orbán Viktornak ez csak egy átlagos hétköznap volt.

A Demokratikus Koalíció szerint amit Orbán Viktor csinált, az a leghitványabb és legalantasabb hazaárulás, amit egy miniszterelnök elkövethet. Aki azért lobbizik miniszterelnökként egy idegen országnál, hogy segítsenek neki kárt okozni a saját hazájának, az semmivel sem jobb azoknál, akik orosz tankokat hívtak be a hatalmuk megtartása érdekében. A magyar nép jól ismeri az ilyen gátlástalan bitangokat a XX. századból: sem szobraik, sem méltóságuk nem maradt az utókor előtt. Nem fog maradni Orbán után sem.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK

RSS
Kapcsolódó politikusok
Kapcsolódó cimkék közlemény, norvég alap, orbán, trump