Barion Pixel
Dobrev Klára: Az európai értékeket romboló Fidesznek nincs mit keresnie az EP külügyi bizottságának a vezetésében

Dobrev Klára: Az európai értékeket romboló Fidesznek nincs mit keresnie az EP külügyi bizottságának a vezetésében

2019.06.14.

Dobrev Klára: Az európai értékeket romboló Fidesznek nincs mit keresnie az EP külügyi bizottságának a vezetésében

 

 

A DK és a Szocialisták és Demokraták frakciója mindent megtesz az Európai Parlamentben azért, hogy ne kerüljön fideszes képviselő a külügyi bizottság élére, mivel Putyin kritikátlan kiszolgálói nem kerülhetnek fontos külügyi pozícióba. A részletekről Dobrev Klára, a DK listavezetője, EP-képviselője tartott sajtótájékoztatót.

 

– Orbán levele, amelyet a bölcsek tanácsának írt, nem más, mint egy könyörgés. Az elmúlt években hatalmas erővel rombolta az európai értékeket, próbálta rombolni az uniós intézményeket is, mindazt, amit Európa az elmúlt 70 évben felépített, ennek ellenére most mégis a Néppárt tagja akar maradni. Ez a levél egyben beismerése is annak, hogy Orbán Viktor csúfos vereséget szenvedett. Eszmetársai és barátai, akikkel erős közös frakciót tervezett alakítani, alig 10 százalékot szereztek, így lényegtelenek az európai politikában. A kudarc beismerése, ahogy a levélben összevissza hazudozva most alázatosan próbálja magát visszakönyörögni az Európai Néppárt frakciójába. A nyilvános mellőzöttséget bizonyítja, hogy a néppárti frakcióban a Fidesz semmilyen tisztségre nem pályázhatott.

 

A Demokratikus Koalíció és a Szocialisták és Demokraták európai parlamenti frakciója is elkötelezett abban, hogy nem tűri az Európát romboló magatartást. Mint Szájer József bejelentette, a Fidesz most az Európai Parlament külügyi bizottságát szeretné vezetni. Álláspontunk szerint nem vezetheti a külügyi bizottságot egy olyan párt képviselője, amely az elmúlt években folyamatosan rombolta Európa egységét, maximálisan kiszolgálta Putyin és Kína érdekeit, és egyre gyengülő sikerrel próbálta az egységes európai fellépést megakadályozni.

 

Mindent meg fogunk tenni a következő hetekben, hogy a Fidesz semmiképpen ne vezethesse az Európai Parlament külügyi bizottságát. A Fidesznek egy hangoskodó, de hatalmi befolyással nem rendelkező frakcióban van a helye, nem pedig az érdemi döntéseket meghozó képviselőcsoportokban – jelentette ki Dobrev Klára.

 

A listavezető kérdésre elmondta, örül annak, ha Európa megvéd bennünket a három néppárti politikus alkotta bölcsek tanácsának a vizsgálatával, hiszen a független bíróságok és tudomány, a szabad sajtó a magyar emberek érdekeit képviseli. – Orbán összevissza beszél, egyszer azt mondja, hogy nem fogadja a bölcsek tanácsát, aztán ír nekik egy könyörgő levelet, itthon meg igyekszik megmagyarázni szavazóinak a külpolitikai kudarcát, de ez Európában édeskevés lesz – mondta Dobrev Klára.

 

RSS
Kapcsolódó politikusok