A Fidesz uralmával a NER kegyencei jártak jól - Ezermilliárdos vagyont gyűjtöttek össze a fideszes oligarchák

2019.05.13.

Tíz év alatt, 2009-2019 közt nagyjából háromezer milliárdos összeggel gyarapodott a száz leggazdagabb magyar vagyona. A listán előkelő helyen szerepel Mészáros Lőrinc, aki néhány év alatt, egyértelműen a Fidesz-uralomnak köszönhetően lett dollármilliárdos; Garancsi István, aki sorra kapja az állami megbízásokat; vagy épp a miniszterelnök veje, Tiborcz István, aki a legfiatalabb milliárdos a listán.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a fideszes oligarchák ilyen nyíltan zsebelik ki az országot, és mindeközben büszkén mutogatják vagyonukat. Mi, európai magyarok semmi büszkélkednivalót nem látunk abban, ha valaki a miniszterelnök gázszerelőjeként, barátjaként vagy vejeként gazdagodik a magyar emberek nyomorúságán. Azért dolgozunk továbbra is az Európai Egyesült Államok tervének megvalósításán. hogy azok is biztonságban élhessenek, akik nem Orbán holdudvarába tartoznak. Akik pedig a közpénz ellopásából gazdagodtak, feleljenek majd az Európai Ügyészség előtt.

Rónai Sándor
szóvivő, EP-képviselőjelölt