Barion Pixel
Matolcsy György alapítványa luxuséttermet nyitott a Várkert Bazárban

Matolcsy György alapítványa luxuséttermet nyitott a Várkert Bazárban

2019.05.08.

Matolcsy György alapítványa luxuséttermet nyitott a Várkert Bazárban

Új, prémium kategóriás étterem kapott helyet a Várkert Bazárnál lévő neoreneszánsz szivattyúházban. Az épületet 3 milliárd forintért vásárolta meg néhány éve az MNB-hez tartozó Pallas Athéné Alapítvány, amiről azt érdemes tudni, hogy itt - Kósa Lajos szavaival élve - a közvagyon elveszíti közpénz jellegét.

A Demokratikus Koalíció szerint dicséretes lenne, ha Matolcsy György, mint MNB vezér nem a fine dining vonalon gyarapítaná tudását, hanem inkább azzal foglalkozna, hogy Magyarországon minél hamarabb teljesüljenek az euró bevezetésének körülményei.

Amennyiben pedig úgy érzi, hogy kiégett a bankszakmában, és szívesebben etetné luxusfogásokkal oligarcha barátait, akkor adja át helyét egy hozzáértő szakembernek a Magyar Nemzeti Bank élén. Az MNB és annak alapítványai nem arra valók, hogy éttermeket vásároljanak és a kormányzó elit holdudvarának jóltartásáról gondoskodjanak.

Mi, európai magyarok azért szavazunk május 26-án a 6-os számú listán a legeurópaibb pártra, mert fontosabbnak tartjuk az euró bevezetését Magyarországon, mint hogy műemlék épületekben etessük a haverokat.

 


Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK

RSS
Kapcsolódó politikusok