Budapesten a Putyin-pincsik: A DK szerint miután a populisták már gázszerelőjűket is dollármilliárdossá tették, most az EU-t tervezik szétverni, Orbánnal az élen

2019.05.02.

A Demokratikus Koalíció a magyar valóságot és a DK véleményét bemutató plakátokkal várta a budai Várban Matteo Salvini olasz belügyminisztert, Orbán szövetségesét Európa meggyengítésében. A DK akcióján részt vett Gréczy Zsolt frakciószóvivő, aki tájékoztatta is a sajtót az ellenzéki megmozdulásról, s az új európai szélsőjobb alakulásáról.

– Szégyen ez a nap Magyarországnak, szégyen, mert Orbán Viktor olyan várost csinál Budapestből, ahol Európa szélsőségesei, újfasiszták, neonácik és főleg euroszkeptikusok találkoznak, azaz csupa olyan politikus, akik nem az Európai Unió sikerében érdekeltek – kezdte kemény felütéssel sajtótájékoztatóját Gréczy Zsolt. – Magyarország számára ez nagyon kínos helyzet;

Budapest egy olyan város lett, ahol Putyin parancsára és pénzéből szervezik az Európai Unió szétverését.

Annak az európai családnak a szétverésén dolgoznak, amely nem csak Magyarországon, hanem egész Európában megteremtette a békét, a biztonságot, a nyugalmat és a jólétet.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik ellene, hogy Európai lúzerei a magyar adófizetők pénzén szervezkedjenek Orbán Viktorral, ráadásul a szintén adóforintokból, a budai Várban törvénytelenül felépített rezidencián ügyködjenek Magyarország kivezetésén az Európai Unióból.

Orbán Viktor bebizonyította, hogy már csakis Európa szélsőségesei érdeklik, holott pár héttel az európai választások előtt hitet kellett volna tennie az Európai Unió egysége emellett, de ő úgy döntött, másik utat választ. Egy olasz lapnak adott interjújában már háromféle Európáról beszélt, holott 2004. május elseje óta, azaz éppen tíz éve élvezi az Európai Unió biztonságát.

Gréczy Zsolt kijelentette, Orbán épp azt a biztonságot akarja szétverni, amely gazdaggá tette őt és családját, a gázszerelőjét meg az összes haverját. – Figyelmeztetjük az Európai Uniót, hogy mindaz, amit Orbán Viktor az ő pénzükön művel, az az unió érdekeivel ellentétes. Magyarországnak és az Európai Uniónak egyaránt biztonságra van szüksége. A követező hetekben egy újabb osztrák szélsőséges politikus is fog érkezni, s ez újabb bizonyítéka, hogy Orbán el akar köszönni az Európai Néppárttól, amely már elkezdte kiebrudalni a Fideszt saját közösségéből, tagjai közül. Arra is figyelmeztetjük az európai konzervatívokat, kereszténydemokratákat, szociáldemokratákat, zöldeket, liberálisokat, hogy a veszély itt van, és fel kell lépni ellene. Május 26-án ne szavazzunk olyan pártra, amely azért akar bejutni az Európai Parlamentbe, hogy belülről verje szét azt, és az Európai Uniót – jelentette ki Gréczy Zolt.

A Demokratikus Koalíció az erős, egységes Európában hisz, mert az Európai Egyesült Államokban lehetőség lesz arra, hogy Európának közös határvédelme és honvédelme legyen, közös pénzpolitikája, s jólét, nyugalom és biztonság legyen Európában.

Gréczy Zsolt a fideszes választókhoz fordulva figyelmeztetett, hogy Orbán éppen olyan politikusokkal szövetkezik, akik Európában az idegengyűlöletről híresek, Le Pen pártja Franciaországban például azzal kampányol, hogy túl sok uniós pénzt kapnak a magyar gazdák. Náluk ugyanis a magyarok az idegenek, a migránsok. Aki a magyarok ellen szövetkezik, az hazaáruló, márpedig Orbán Viktor épp ezt teszi, és Magyarország ellenségeivel szövetezik – zárta sajtótájékoztatóját Gréczy Zolt.

A DK akciója alatt az aktivisták olyan feliratú táblákat tartottak a magasba: „MUSSOLINI=SALVINI 2019”, „FASISZTÁK, HAZA!”, illetve „SALVINI SZÉTOSZTANÁ A MENEKÜLTEKET EURÓPÁBAN. HÁNYAT VESZEL ÁT, ORBÁN?”