Bayer albérlete - Ne a nép, hanem a Vár ura fizesse az udvari bolondja lakbérét!

2019.04.02.

24.hu információi szerint havi 32 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a Várban Bayer Zsolt. Régóta tartó fideszes szokás, hogy a párt fontos emberei fillérekért bérelnek olyan Várbéli lakásokat az önkormányzattól, amelyekért piaci alapon több száz ezer forintot kellene fizetniük. Ez a pénz hiányozni fog a kerület kasszájából, ezt a kárt tehát a Várnegyed többi lakója szenvedi el.

A Demokratikus Koalíció szerint minden várban helye van egy udvari bolondnak, de a lakbérét soha nem a nép, hanem a vár ura szokta fizetni. A DK szerint, ha Orbán budai lakásban akarja tudni udvari bolondját, akkor ne az önkormányzaton keresztül intézzen neki olcsó lakást, hanem fizesse ki zsebből a várbéli lakás piaci árát. Joggal szorul ökölbe minden magyar hazafinak az ökle, amikor azt látja, hogy miközben a fiataloknak havonta százezereket kell kifizetniük egy panellakás bérléséért, addig a hatalom emberei fillérekért laknak az ország legdrágább lakásaiban. Európai magyarok vagyunk, akiknek jár az európai színvonalú lakhatás, az udvari bolondokét meg fizesse az, aki igényt tart rájuk.

Gréczy Zsolt
frakciószóvivő