Barion Pixel
A DK kitart saját javaslatai mellett, és nem szavazza meg a kormány képmutató „családvédelmi” akciótervét

A DK kitart saját javaslatai mellett, és nem szavazza meg a kormány képmutató „családvédelmi” akciótervét

2019.04.01.

A DK kitart saját javaslatai mellett, és nem szavazza meg a kormány képmutató „családvédelmi” akciótervét

 

A parlament szavazni fog arról a „családvédelmi” programról, amit Orbán Viktor jelentett be, de ez a program a családok egy szűk rétegét érinti csak, a többségnek semmiféle segítséget nem nyújt, ezért a Demokratikus Koalíció azt nem szavazza meg. Az okokról Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő, frakciószóvivő nyilatkozott a sajtónak.

– Ez a terv nem foglalkozik a családok valódi problémáival, nincs szó benne az oktatásról, nem kezeli a gyermekorvos-hiányt, nem emeli a családi pótlékot sem. Hogy megmutassa, mennyi minden kimaradt a kormány terveiből, 

a DK saját 7 pontos javaslatcsomagot nyújtott be, de a mi valódi családvédelmi programunkat a Fidesz már a szakbizottságban elutasította, hogy a parlament ne is szavazhasson róla. Ezt teszik minden ellenzéki javaslattal immár 9 éve. 

Ezek után cinikus a kormány elvárása, hogy bármit is megszavazzunk a parlamentben. Ellenzék csak demokráciákban szavaz meg kormányzati előterjesztéseket, ahol az ellenzéket is meghallgatják, Magyarország azonban nem demokrácia. Az Orbán-kormány ráadásul 9 év kormányzás után állt elő ezzel az „családvédelmi” programmal, miközben soha ilyen kevés gyermek még nem született Magyarországon. Amióta létezik statisztika az éves születésszámokról, az elmúlt 100 év három legrosszabb eredményét az Orbán-kormány produkálta, a kormány családpolitikája tehát megbukott – jelentette ki Gréczy Zsolt. 

A Demokratikus Koalíció képviselői nem szavazzák meg a kormány javaslatát, erre három okuk is van: 

  • ez a program nem általában a magyar családokat támogatja, hanem csupán a családok egy nagyon kis részét, főleg a vagyonosabb családokat. 
  • Ezzel a DK sem politikailag, sem szakmailag nem ért egyet, ezért saját 7 pontos családvédelmi programját nyújtotta be, amely minden családnak szól. Ez többek között eltörölné a rabszolgatörvényt, emelné a családi pótlékot, megóvná a kisgyermekeseket a kilakoltatástól, de ezekre a Fidesz nemet mondott. 
  • Mivel egy pártnak az a feladata, hogy képviselje a szavazóit, a DK egy online konzultációban megkérdezte saját szimpatizánsait Orbán javaslatairól, és a több tízezer válaszadó elsöprő többsége megerősített abban, hogy ezt a javaslatcsomagot nem szabad megszavazni. Ettől a programtól nem fog több gyermek születni, csak tovább nő vele az Orbán-kormány bűnlajstroma.

Gréczy Zsolt elmondta, hogy a DK az európai magyarokat képviseli, nem csak itthon, hanem az Európai Unióban is, a pártnak minden gyermek fontos, ezért kitart saját törvényjavaslata mellett. – A mi programunk szolgálja azt a célt, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen, 

AZ ORBÁN-KORMÁNY VISZONT AZ ELMÚLT 9 ÉVBEN EZER BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYET SZÜNTETETT MEG. 

Ha összeszámoljuk, hogy hány stadionban mennyi széket teremtett az Orbán-kormány, akkor mindenki pontosan érteni fogja, hogy Orbán Viktornak az elmúlt években nem voltak fontosak a magyar családok – mondta Gréczy Zsolt.

RSS
Kapcsolódó politikusok