Megkérdeztük az ÁSZ-t, kivel és mennyi pénzért csináltatták a Momentumról szóló videót - A válasz annál is lesújtóbb, mintha titkolóznának

2019.03.02.

Az Állami Számvevőszék példátlan módon külön animációs videót készíttetett a Momentumról “Így nem számolt el a Momentum félmilliárd forinttal” címmel. Mivel az Állami Számvevőszéknek semmi esetre sem az ellenzéki pártok lejáratása lenne a feladata, hanem a közpénzekkel való gazdálkodás pártpolitikától független ellenőrzése, kíváncsiak voltunk, ők maguk mennyire tartják fontosnak az átlátható gazdálkodást. Levelet írtunk az ÁSZ-nak, hogy kivel és mennyi pénzért csináltatták a Momentumról szóló animációs videót.

Az ÁSZ válasza annál is megdöbbentőbb, mintha titkolózna a költségekről. Válaszukból kiderült, hogy a videót ők maguk készítették el, házon belül.

A Demokratikus Koalíció szerint ez azt jelenti, hogy már az Állami Számvevőszéknél is fideszes propagandisták ülnek. A DK szerint az ÁSZ már nyomokban sem hasonlít demokráciákból ismert megfelelőjére, a pártok gazdálkodása felett függetlenül őrködő szervezetre.

Ha az ÁSZ a kormánypártok legnyilvánvalóbb tiltott pártfinanszírozásait sem bünteti, ellenben folyamatosan bírságolja az ellenzéki pártokat, sőt még lejáratóvideókat is készít róluk külön ezzel foglalkozó embereket foglalkoztatva, akkor az sokkal inkább egy Pártállami Számvevőszék. Ez minden európai magyar polgár nyílt elárulása, ami ellen hazafiként morális kötelességünk küzdeni.

Rónai Sándor
szóvivő