Barion Pixel
Hány olyan fideszes szavaz ma a parlamentben, aki csalással nyert?

Hány olyan fideszes szavaz ma a parlamentben, aki csalással nyert?

2019.02.27.
Hány olyan fideszes szavaz ma a parlamentben, aki csalással nyert?
 
Polt Péter leghűbb ügyész azt válaszolta a választási csalásokat firtató írásbeli kérdésemre, hogy a 2018-as parlamenti választásokkal összefüggésben 249 nyomozást rendeltek el, ebből 151 van még mindig folyamatban, bírói döntés pedig eddig összesen 4 ügyben született.
 
Polt Péter beszédes módon azt már nem árulta el, hogy ezek az ügyek mely választókörzetekben történtek, nehogy össze lehessen vetni csalások megoszlását a választási eredményekkel, és esetleg veszélybe kerüljön a kormány kétharmada.
 
A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy hány olyan fideszes szavaz ma a parlamentben, aki csalással nyert! Még az én körzetemben is nagyszámú csalás történhetett a Fidesz és a kamupártok részvételével, holott megvertem a fideszes jelöltet.
 
Mennyit csaltak a fideszesek ott, ahol ők nyertek? A DK szerint a választás tisztaságát kérdőjelezi meg, hogy 249 választási csalás ügyéből még mindig csak 4 esetben született döntés.
 
A fenti esetek természetesen nem tartalmazzák a Fidesz választási csalásainak évek óta megszokott formáit; a kormányzati pénzből való kampányolást, a párttévévé silányított állami médiát, a kormányzati propaganda rágalomhadjáratait vagy a kormányközeli fejlesztésű, a választás napján “váratlanul” összeomló választási szoftvert.
 
 
Oláh Lajos
Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője
DK
 
RSS
Kapcsolódó politikusok