Az MTI cenzúrázta, hogy új Elios-nyomozást követelünk, ma az MTI előtt tartottunk sajtótájékoztatót a cenzúráról, arról sem tájékoztattak, bementünk

2019.02.16.

A DK tegnap késő délután közleményben jelentette be, hogy új nyomozást követel az Elios-ügyben, mert nem maradhat következmények nélkül, hogy Pécsett meghalt egy ember a miniszterelnök vejének közvilágítás-fejlesztése miatt. Az MTI tegnap este arról tájékoztatott minket, hogy nem adja ki a közleményünket a miniszterelnök vejének személyiségi jogainak védelmében. Ez közel a 100. olyan alkalom volt, amikor az MTI nem adta ki a közleményünket, ezért ma sajtótájékoztatót tartottunk a cenzúráról. Az MTI nem küldött tudósítót a cenzúráról szóló sajtótájékoztatónkra sem.

Azért mentünk a Naphegy térre, hogy képviselői jogainkkal élve bemenjünk az MTI épületébe és kérdőre vonjuk őket a rendszeres és politikai alapon folytatott cenzúráért. Nekik a magyar népet kellene szolgálniuk, nem az Orbán-családot. Azt követeltük, hogy adják ki a közleményünket arról, hogy új Elios-nyomozást követelünk. Bent az MTI igazgatója fogadott minket, aki csak annyit volt képes mondani, hogy írjunk nekik levelet és 48 órán belül válaszolnak vagy forduljunk a fideszes Médiatanácshoz. Mivel sem az új Elios-nyomozást követelő közleményünkről, sem a cenzúráról szóló sajtótájékoztatónkról nem voltak hajlandóak beszámolni, az épületre egy “cenzorok” feliratú matricát ragasztottunk.

Arató Gergely

frakcióvezető-helyettes