Barion Pixel
Hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?

Hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?

2019.02.06.
Hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?
 
 
Budapest, 2019. február 6., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció magyarázatot kér Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy hogyan kaphatott letelepedési engedélyt Magyarországon mintegy harmincezer külföldi állampolgár.
 
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a letelepedési kötvényekkel körülbelül húszezren érkeztek Magyarországra, a Direkt36 nevű portál pedig azt írja, hogy az elmúlt két évben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) több mint 9 ezer embernek adott tartózkodási engedélyt "egyéb célból".
 
Ahogy a letelepedési kötvényeseket, úgy ezeket az embereket sem ellenőrzik, vannak olyan betelepülők, akikről azt sem tudja a magyar állam, hogy milyen állampolgárságúak - állította a politikus, aki szerint a Fidesz egyetlen háború elől menekülő emberen sem volt hajlandó segíteni, miközben mintegy harmincezer embert "telepített be az országba ellenőrizetlenül".
 
Gréczy Zsolt az ellenzék együttműködését firtató kérdésre azt mondta, hogy a nemzeti ügyekben mindenkinek együtt kell működnie. Hozzátette, hogy az európai parlamenti választáson önállóan indulnak, az önkormányzati választáson pedig minden körzetben meg akarják találni a legjobb jelöltet, hogy csak egy ellenzéki álljon szemben a kormánypárti polgármesterjelöltekkel.
 
Nem tudom, miért akarja leváltani az LMP-t az LMP jelöltje - értékelte egy újabb kérdésre Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt azon előző napi kijelentését, hogy "először az ellenzéket kell leváltani, azután lehet kormányt váltani". Gréczy Zsolt Puzsér Róbertet alkalmatlannak tartja a főpolgármesteri feladatra, a Fidesz előretolt ékeként jellemezte őt, és azt mondta, az LMP el fogja dönteni, hogy vállalja-e érte a felelősséget.
 
 
 
Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK
 
MTI 2019. február 6., szerda 11:44
 
RSS
Kapcsolódó politikusok