Orbán elárulta Európát és Magyarországot

2015.02.19.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden elárulta Európát, az európai közösséget és Magyarországot - mondta kedd esti, budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke. Az EP-képviselő Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti találkozójára és az azt követő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az ellenzéki politikus szerint a magyar kormány "gyáván elmismásolta" azt a tényt, hogy az orosz-ukrán konfliktusban Oroszország az agresszor. Azt is Vlagyimir Putyinnak kellett "kiböknie", hogy a paksi szerződésről is tárgyaltak, és hosszú évtizedekre "lényegében gyarmattá tették Magyarországot" azzal, hogy eladósították az egész országot - jelentette ki Niedermüller Péter. Amikor Orbán Viktor eurázsiai összefogásról beszélt, akkor tulajdonképpen az EU politikájával fordult szemben - vélekedett. A miniszterelnök arra vállalkozott, hogy olyasmit képvisel Brüsszelben, amelyet az EU egésze elutasít - tette hozzá, megjegyezve: Magyarország már így is "pária" az európai közösségen belül. Végül felhívta a figyelmet: Orbán Viktor egyfelől megengedte, hogy az orosz elnök megkoszorúzza az 1956-os forradalom ellen harcoló orosz katonák emlékművét, másfelől pedig a rezsicsökkentést összekapcsolta "a biztonságos orosz gáz illúziójával". (MTI)