Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/dkp.hu/public_html/hybrid/functions/common_functions.php on line 1658
Jancsó Zita | Demokratikus Koalíció

1975-ben születtem Győrben. Férjezett vagyok, két gyermekem van.

Édesapám a győri Graboplast elnök-vezérigazgatója, míg édesanyám a család mindennapjairól gondolkodik. Egy fiatalabb fiútestvérem van, aki 1993-ban érettségizett a győri Rejtő Sándor Textilipari Technikumban.

Az érettségi után a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájára jártam, ahol 2000-ben diplomát szereztem Nemzetközi Üzletek Szakirányon.

A diplomám megszerzése után Bécsben és Győrben is dolgoztam, később saját vállalkozást indítottam és azóta is ezzel foglalkozom.

2002-ben indultam a győri önkormányzati választáson, majd a győri Stratégiai Bizottságban dolgoztam.

 

Szívügyem az állatvédelem, aktívan támogatom a győri állatmenhelyet, a családunk kutyája Gigi is innen érkezett. Hobbim továbbá a fotózás fiatalkorom óta. Szívese olvasok, leginkább történelmi regényeket vagy modernkori filozófusokat. Szeretek túrázni, többször teljesítettem a Gerecse teljesítménytúrát.

Országgyűlési képviselőként az a célom, hogy kerüljenek vissza az iskolák az önkormányzatok hatáskörébe, alanyi jogon járjon a számítógép és ingyenes internetes alapszolgáltatás. Célom, hogy visszaszerezzem a Győrtől elvont pénzeket a kormánytól. Szeretném felülvizsgálni a győri bérlakásprogramot és megfizethető bérlakásokat szeretnék teremteni. Vissza akarom állítani az egyetemi autonómiát. Környezetbaráttá szeretném tenni Győrt, minél több zöld felülettel, parkokkal. A városrészek gyors megközelítése érdekében aluljárókat szeretnék építtetni és szeretném elérni, hogy újra hajózható legyen a mosoni Duna-hidak. 

Kapcsolódó cikkek és videók