Ars poetica:

"Én a munkában hiszek!"

Általános bemutatkozás, szakmai múlt.

50 éves, nős, 6 gyermeket nevelek feleségemmel.

A 2006-os önkormányzati választást követően lettem tagja a Baracsi Önkormányzat Szociális és Környezetvédelmi bizottságának. A 2010-es önkormányzati választáson a Baracsi Önkormányzat képviselőtestületének tagjává választottak, ekkor a Népjóléti Bizottság tagja lettem, és ugyanekkor beléptem a Demokratikus Koalíció Platformba, amely akkor alakult meg. Egy évvel később, 2011-ben alapító tagja voltam a Demokratikus Koalíciónak.

Ezt követően létrehoztuk Demokratikus Koalíció dunaújvárosi szervezetét, ahol először szervező lettem, majd később megválasztottak a helyi szervezet elnökének, amely tisztségben 2017 tavaszán már negyedik alkalommal erősített meg a dunaújvárosi szervezet.

2014-ben az önkormányzati választáson ismét megválasztottak Baracson önkormányzati képviselőnek, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat képviselő testületének tagjává is választottak, ahol a Fejér Megyei Önkormányzat, Terület- és Településfejlesztési Operatív Programját előkészítő bizottság tagja vagyok.

Önéletrajz és családi háttér

Házas vagyok, feleségemmel 3 közös és 3 nevelt gyermekünk van.

Édesapám közel két évtizeddel ezelőtti haláláig a Dunai Vasműben dolgozott hengerész- és forrasztárként. Édesanyám a Dunaújvárosi Fonodában, majd a dunaújvárosi Fékonban dolgozott nyugdíjba meneteléig. Testvérem a Dunaferrben gépész. Dunaújvárosban nőttem fel egy kétszobás panellakásban, jelenleg családi házban élünk családommal.

Iskolák:

Dunaújvárosban a Rudas László Szakközép- és szakmunkásképző iskolában vendéglátóipari felszolgálóként végeztem 1985-ben. Pár évvel később szakács végzettséget is szereztem. A Dunaferrben történt elhelyezkedésemet követően 2000-ben elvégeztem az „Ásványfeldolgozó, exhaustor gépész” szakmai képzést.

Társadalmi élet:

2000-ben alapító tagja és aktív szervezője voltam a Baracsi Polgárőrségnek, ahol 2006-2011 között az elnöki teendőket is elláttam. 2010-ben a Baracsi Média Egyesület megalakulását szerveztem, amelyben a helyi kábeltelevízió és a helyi internetes rádió felelős szerkesztője voltam 2014-ig.

2010-ben megalakítottuk a Baracsi Horgász Egyesületet, amelynek alelnökévé választottak. A horgásztó azóta közösségteremtő erejénél fogva, sok társadalmi munkával Baracs gyöngyszeme lett.

Szakszervezet

1997-óta vagyok tagja a Dunaferr Vasas Szakszervezetnek. A munkavállalók képviselete és az emberközpontúság fontos mérték az életemben. 2011-ben szakszervezeti bizalmi lettem és a következő tisztújításon, 2012-ben a Dunaferr Vasas Szakszervezet Kokszolói Szervezetének alelnökévé választottak. Azóta, társadalmi megbízatással teszem a dolgom a munkavállalók érdekében.

Ars poetica:

"Én a munkában hiszek!"

A legfontosabb mondat a politikai életemben.

Kiemelkedően fontos, hogy vissza adjuk az emberek hitét a munkában. Abban hogy kemény munka, mindig meghozza a gyümölcsét. Nagyon káros az a jelenlegi gyakorlat, hogy ha a fideszes vezető politikusoknak a valakije vagy, akkor tudsz csak sikereket elérni az életben. Ez a korrupt működés elveszi az ember lelkesedését az új ötletek és az innováció iránt, beletörődést, fásultságot okoz. Számomra ez a Fidesz kormányzat egyik legnagyobb károkozása. Ezért is mennek a jövő vállalkozói, dolgozói külföldre és ez hozta el a „skype nagyszülők” világát. Én nem akarok ilyen nagypapa lenni!

Dunaújváros egy valódi iparváros és a környező települések is szorosan csatlakoznak ehhez az ipari jelleghez. Úgy nőttünk fel itt, hogy azok jutottak előre az élet ranglétráján, akik keményen dolgoztak, mertek vállalkozni és hittek abban amit csinálnak.

Nagyon fontos számomra, hogy napi nyolc óra becsületes munkával olyan munkabért kapjon a munkavállaló, hogy abból megtudjon élni és ne a folyamatos elszegényedés termelődjön újra, hiszen sok európai országban van szegénység, de olyan, hogy egy munkavállaló napi 8 órás, becsületes munkával nem keresi meg a minimálbért, ilyen csak Magyarországon van!

Ismét meg kell teremteni az egészségre káros munkakörben dolgozók számára a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét. Sok tanulmány mutat arra, hogy az egészségre káros munkakörben dolgozó emberek 5-10 évvel élnek kevesebbet az átlagos élettartamnál.

Politikai célom, hogy hazánkban is lehetővé váljon a munkavállalók számára az az életszínvonal, amelynél a becsülettel elvégzett munka után járó jövedelem lehetővé teszi, hogy leülhessen egy kávézó teraszára vagy, hogy el tudja vinni a családját egy étterembe anélkül, hogy ehhez hitelt kelljen felvennie. Legyen lehetősége minden évben nyaralni és ne jelentsen anyagi problémát, hogy ha a gyermek kinőtte a ruháját vagy éppen az iskolához szükség van egy szakmai könyvre. Egyszóval úgy élni, mint ahogyan ma él egy átlagos nyugat európai munkavállaló!

Dunaújvárosnak kell egy olyan parlamenti képviselő, aki végre a munkavállalókat képviseli és nem a fideszes korrupciót legalizálja a törvényhozásban!