Közlemény: Az atomerőmű nem biciklitároló, a Sándor-palota nem SZOT-üdülő

2015.03.11.
Molnár_Csaba_fbÁder János aláírta a Paks2 30 évre történő titkosításáról rendelkező jogszabályt. A köztársasági elnök úgy érvelt, hogy "egy atomerőmű nem biciklitároló, ezért terrorizmussal fenyegetett világunkban nemcsak indokolt, hanem egyenesen szükséges egy atomerőmű építésével és működésével kapcsolatos adatok védelme, titkosítása." Áder mondandója tartalmilag és formailag is valótlan. Tartalmilag azért, mert az biztosan nem okozna terrorfenyegetettséget, ha a magyar emberek megtudnák, hogy hogyan és mire költi a pénzüket a kormány. Formailag pedig azért, mert Ádernek volt választása, elküldhette volna a jogszabályt az AB-hoz vagy a vissza a Parlamentbe. Áder mai kijelentésével bizonyossá tette, hogy elődei közül kizárólag közvetlen elődjéhez lehet méltó, hiszen hazugságokkal próbálja védeni a paksi bővítés titkosítását, amely az esetleges ügynökmúlttal rendelkező Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök illiberális nászában jött létre. A Demokratikus Koalíció szerint a paksi erőmű valóban nem biciklitároló, de a Sándor-palota sem SZOT-üdülő; ideje lenne, hogy a köztársasági elnök végre munkába kezdjen! A DK szerint az Orbán-Putyin paktumot vakon védelmező Ádernek ott a helye a moszkvai parádén, ahol bizonyára kitűnően fogja magát érezni, miközben Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral vitathatja majd meg a társadalmi érdekek felelős képviseletének szépségeit.

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök Demokratikus Koalíció