Közlemény: Menekültügy közben 16. - Felmondanak az ápolónők?

2015.10.01.
László_Imre_dr_2Ma járt le a határideje annak az akciónak, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hirdetett meg. A kamara korábban október elsejéhez kötötte, hogy hatszáz ápolónő a mai naptól felmond, ha nem látnak javulást az egészségügy helyzetében és nem kapnak béremelést. A határidő lejárt. Az egészségügy helyzete a kamara nyári bejelentése óta tovább romlott. Lemondott az ágazatért felelős államtitkár, nőttek a várólisták, olykor életmentő műtétek és vizsgálatok maradnak el pénz- és orvoshiány miatt, betegek százezrei maradhatnak ellátás nélkül háziorvosok nélkül. A remélt béremelés sem érkezett meg. A Demokratikus Koalíció arra figyelmezteti a kormányt, hogy végveszélybe kerül az egészségügy. Így is többen halnak meg az országban, mint ahányan születnek és a tendencia tovább fog folytatódni. A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy ne stadionokra költse az adófizetők milliárdjait, hanem az emberek gyógyítására, a betegségek kialakulásának megelőzésére. Ne hitegesse az orvosokat és ápolókat fizetésemeléssel, hanem teljesítse korábban ez ügyben tett, öt és fél éve meg nem valósított ígéreteit.

László Imre egészségügyi kabinetvezető Demokratikus Koalíció