Közlemény: Pokorni Zoltán nem áll ki a menekültekért

2015.09.26.
Kerék-Bárczy SzabolcsA 12. kerületi önkormányzat elvetette annak a DK által benyújtott határozati javaslatnak az elfogadását, amely hitet tesz a menekültválság kezelése mellett, és felkéri a kormányt, hogy az Európai Unió intézményeivel és tagállamaival közösen keressen megoldást a problémára. Pokorni Zoltán polgármester még egy pártpolitikától mentes, az európai zsidó-keresztény értékek és történelmi hagyományok szellemében megfogalmazott, menekülthelyzetre vonatkozó közös közlemény gondolatát is elutasította. Az egész magyar társadalmat közvetlenül is érinti a mostani válság. Az Orbán-kormány folyamatos hazudozással, a tények meghamisításával, vízágyúval és könnygázzal, szögesdróttal, hazánk szövetségeseinek gyalázásával és országunk elszigetelésével húzza ördögi mélységbe népünket. Ebben a helyzetben a karitatív és civil szervezetek erőfeszítésén túl a képviselőknek is példát kell mutatniuk erkölcsi tartásból és konkrét segítségnyújtásból. Kiemelt jelentősége volna annak, hogy a polgárok mind közvetlenebbül, önkormányzataik útján tegyenek hitet közös elveinkről és ajánljanak kézzelfogható támogatást a nálunk menedéket kérőknek. Pokorni Zoltán és párttársai bebizonyították, hogy számukra fontosabb a lojalitás a nemzeti érdekeinket meggyalázó Orbán-kormányhoz, mint az összefogás egy önzetlen és tisztességes cél érdekében. Alig orvosolható kárt okoztak ezzel a Hegyvidék lakosainak.

Kerék-Bárczy Szabolcs a DK önkormányzati képviselője