Közlemény: Hazudott a Fidesz a horvát menekültvonat ügyében (is)

2015.09.20.
Gréczy ZsoltA magyar kormány pénteken még azt mondta, hogy a Horvátországból érkezett vonat engedély nélkül, piros jelzésen jött át a határon, ezért a vonatot lefoglalták, a rajta lévő horvát rendőröket pedig lefegyverezték. Kiderült, hogy egyik sem igaz: a horvát rendőröket nem fegyverezték le, a vonat érkezéséről pedig történt előzetes egyeztetés a Nol.hu videója szerint. A Fidesz már annyira beleélte magát a saját hazugságába, hogy Szijjártó Péter bekérette a budapesti horvát nagykövetet, Rogán Antal pedig arról beszélt, hogy Horvátország soha nem lehet a schengeni övezet tagja. A tények a horvátokat igazolják, a magyar kormány mindent előre egyeztetve engedte be a horvát vonatot a határon, még rendőröket is küldött a határátlépés biztosítására. A fantomterroristák által szervezett röszkei támadás hazugsága után megint lebukott a kormány. Most épp nem Szerbiával, hanem Horvátországgal vesztünk össze. Ezentúl mindenki tudni fogja, hogyan is viszonyuljon a magyar kormányhoz: hiába bármilyen megállapodás, az Orbán-kormány másnap mindent letagad és folytatja a feszültségkeltő hazugságkampányt. A Demokratikus Koalíció szerint Európában már azt sem hiszik el a magyar kormánynak, amit kérdez, hiszen minden kormányzati állításról kiderült, hogy hazugság volt. A DK szerint nem a menekültek, hanem az Orbán-kormány jelenti a nagyobb veszélyt hazánk jövőjére.

Gréczy Zsolt szóvivő DK