Közlemény: Kósa Lajos azonnal hívja össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülését

2015.09.19.
Vadai ÁgnesA honvédelmi miniszter a vezérkari főnök javaslatára elrendelte az önkéntes tartalékosok mozgósítását. Bebizonyosodott az, amire már többször felhívtam a figyelmet, miszerint a kerítésépítés és a „Határozott Fellépés 2015” hadgyakorlat együttesen veszélyeztetik a Magyar Honvédség harckészültségét. A Magyar Honvédség katonáit az Orbán-kormány jogellenesen irányította a határra kerítést építeni. A „Határozott Fellépés 2015” hadgyakorlat pedig kamu, és joggal való visszaélés, miután a Magyar Honvédségnek jelenleg nincsen alkotmányos felhatalmazása arra, hogy a határon tartózkodjon. Teljesen világossá vált, hogy hadgyakorlatnak álcázzák a Magyar Honvédség aktív részvételét a határvédelemben. A mai mozgósítással a honvédelmi tárca bevallotta, hogy nincsen elegendő katona arra, hogy a honvédség egyszerre teljesítse alkotmányos feladatát és végrehajtsa a kormány alkotmányellenes utasításait. Éppen ezért, Simicskó István miniszternek és Benkő Tibor vezérkari főnöknek haladéktalanul meg kell jelenniük, a Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt, hogy beszámoljanak, mit művel a kormány a Magyar Honvédség katonáival. Kezdeményezem tehát, hogy Kósa Lajos elnök a lehető leghamarabb, akár a mai napra, hívja össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülését.

Dr. Vadai Ágnes A Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja Alelnök, DK