Barion Pixel
Gyurcsány Ferenc: Szijjártó erkölcsi és politikai kötelessége, hogy lemondjon

Gyurcsány Ferenc: Szijjártó erkölcsi és politikai kötelessége, hogy lemondjon

2024.10.14.

Gyurcsány Ferenc: Az áruló Szijjártó erkölcsi és politikai kötelessége, hogy lemondjon a magyar NATO-tagságról tett kijelentései után


Orbán Viktor és Szijjártó Péter orosz alvó ügynökből aktív ügynökké váltak az elmúlt időszakban. Árulók, akik Putyin szennyesét mossák – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke Szijjártó Péter külügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek adott nyilatkozatára reagált. 

A tárcavezető kijelentette, hogy egyetértene vele, ha Magyarország elhagyná a NATO-t, illetve, ha a NATO elhagyná Magyarországot. Sőt, Szijjártó szerint a NATO-nak meg kellet volna fontolnia a 2021-es orosz követeléslistát, például, hogy a katonai szövetség vonuljon vissza 1997-es határai mögé. Tehát hagyja védtelenül Magyarországot. A pártelnök felidézte, hogy a magyar kormány nem kért helyreigazítást az orosz hírügynökségtől az interjú miatt, tehát Szijjártó valóban ezt mondta.


„Teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar külügyminiszter elárulja Magyarország érdekeit, amikor tárgyalási alapnak tekinti Magyarország NATO-tagságát. Ez nem tárgyalási alap. Tárgyalási alap az lehet, hogy ez a kormány befejezi a kormányzást. Szijjártó Péter pedig elhagyja a kormányt, ez tárgyalási alap, sőt azt hiszem, hogy mára már ez egyetlen, alapvető erkölcsi és politikai kötelessége lenne” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.


„A DK álláspontja világos. Az árulás megbocsáthatatlan, és az árulás mocska mostantól kezdve örökre erre a kormányra, a kormányfőre és minisztereire tapad” – mondta a politikus.

 

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük. 

 

DK Sajtóiroda

RSS
Kapcsolódó politikusok