Gyurcsány Ferenc: Aki legyint a demokráciára, az valójában legyint saját és nemzete jólétére

2024.09.26.

Gyurcsány Ferenc: Aki legyint a demokráciára, az valójában legyint saját és nemzete jólétére is


Négyszáz milliárd forintot veszít Magyarország az év végéig azért, mert az Európai Bizottság szerint a magyar kormány intézményesen viseli, tűri, építi a korrupciót – fogalmazott csütörtöki élő Facebook-közvetítésében Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke szerint ebből a 400 milliárd forintból többek között 2000 kilométer kátyúmentes mellékutat lehetne építeni, ami kisvárosokat, falvakat kötne össze. Az ellenzéki politikus úgy véli, ez a pénz hiányzik a hazai gyermekvédelmi hálózatból is, ezért maradt 300, állami gondozásra szoruló gyermek a kórházakban.

Gyurcsány Ferenc szerint ez bizonyítja, hogy a kormányváltás nem elég, hanem rendszerváltásra van szükség. „A rendszerváltásnak része, hogy ne legyen minden hatalom a kormány kezében, hogy lehessen ellenőrizni, számonkérni. Ez a jogállam. Szóval több demokrácia, nagyobb jólét, bármilyen furán is hangzik. A demokrácia-vita a nap végén jóléti vita. Aki legyint a demokráciára, az valójában legyint saját és nemzete jólétére is. Ez a történelmi tapasztalat” – tette hozzá a pártelnök.

 

Gyurcsány Ferenc élő bejelentkezése ITT érhető el.