Barion Pixel
Gyurcsány Ferenc: Nem elegendő leváltani Orbán Viktort, hanem rendszert is kell váltani

Gyurcsány Ferenc: Nem elegendő leváltani Orbán Viktort, hanem rendszert is kell váltani

2024.09.25.

Valójában a kormányzás folyamatos fiaskója mögött rendszerprobléma van. Nem kormányt kell váltani, hanem rendszert kell váltani – fogalmazott szerdai élő videójában Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint az olyan, közelmúltbeli hírek, mint az egri kórházban hagyott csecsemők, a 8 milliárd forintba kerülő, de végül meg nem valósuló Sorsok Háza, valamint a gazdaság megállása azt bizonyítják, hogy Orbán Viktor nem képes menedzselni a kormányzati ügyeket és működtetni a szakpolitikákat.


Gyurcsány Ferenc hozzátette, a kormányzásra készülő ellenzék, mint a Demokratikus Koalíció, csak nagyon ritkán ér el úgy eredményt, ahogy például az elmúlt napokban a csepeli illegális szemétlerakó elszállíttatásával sikerült elérni.


„Az esetek többségében az ellenzék arra képes, hogy elmondja, hogy mi a baj az országban, hogy szervezi az emberek közös felháborodását és a közös megoldáskeresést. Ez az ellenzék dolga, és így kell készülni a kormányzásra, ahogy ezt én szerintem mi tesszük. A DK ezért a rendszerváltás pártja, nem a kormányváltásé. A DK ehhez kapcsolódóan a szakmai hozzáértés a kormányzóképesség pártja is” – közölte a volt kormányfő.

 

DK Sajtóiroda 

RSS
Kapcsolódó politikusok