Vadai Ágnes: Mégis nyomoznia kell a rendőrségnek Fudan-ügyben

2024.09.18.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péterhez, a Fudan Hungary Alapítvány ügyében, a következő kérdéssel: Végeznek érdemi munkát a Közép-európai Oktatási Alapítvány és a Fudan Hungary Alapítvány kuratóriumi és felügyelőbizottsági tagjai?

Az írásbeli kérdést Polt Péter feljelentésként értékelte, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda részére továbbította, a nyomozó hatóság azonban bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a feljelentést.

A nyomozó hatóság határozatát azonban a kerületi ügyészség hivatalból felülvizsgálta, és  megállapította, hogy a határozat érdemi indoklást nem tartalmaz, így a döntés megalapozatlan, a bűncselekmény gyanúját nem lehet kizárni. Ezért a kerületi ügyészség a nyomozó hatóság határozatát hatályon kívül helyezte, és felhívta a nyomozó hatóságot a további intézkedések megtételére.

A kerületi ügyészség határozatát, mely szerint mégis nyomoznia kell a rendőrségnek Fudan-ügyben, Vadai Ágnes a Facebook-oldalán osztotta meg.

DK Sajtóiroda