Vadai Ágnes: Dokumentum bizonyítja, hogy a Kiss László elleni koncepciós eljárást a fideszes pártállam legfelső köreiből igényelték

2024.08.26.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese a Fidesz-székház előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy dokumentum bizonyítja: a Kiss László elleni koncepciós eljárást a fideszes pártállam legfelső köreiből igényelték.

Mint a DK alelnöke elmonta: olyan dokumentumok kerültek a birtokunkba, amelyek egyértelműen bizonyítják: a Kiss László óbudai polgármester elleni koncepciós eljárás nem a Központi Nyomozó Főügyészség szorgalmas munkájából keletkezett. Ennek a konstruált ügynek a létrehozására a fideszes pártállam felső köreiből fogalmaztak meg igényt. Ugyanolyan konstruált, jól felépített, hamis vallomásokra alapozott üggyel állunk szemben, mint amilyennel egykor Tátrai Miklósnak vagy Czeglédy Csabának szembe kellett néznie. Őket hosszú évekre, ártatlanul letartóztatásba helyezték, miközben az olyan címeres tolvajok, mint Völner Pál, Simonka György, vagy éppen a lomb nélküli lombkoronasétányáról elhíresült Filemon Mihály szabadon élhették tovább luxuséletüket a magyar emberektől ellopott pénzből. Kiss László esetében a Fidesz nem nyugodott bele Óbuda 2019-es elvesztésébe, ezért döntöttek úgy, hogy egy évek alatt gondosan felépített, szövevényes akcióval korrupciós gyanúba keverik és megbuktatják a polgármestert.

A Demokratikus Koalíciónak erről a politikai megrendelésről már bizonyítéka is van, amit 48 óra múlva be fogunk mutatni a sajtónak is, vagyis ennyi ideje van az érintett fideszeseknek, hogy önként jelentkezzenek. Nem fogjuk hagyni, hogy ezt az alávaló koncepciós eljárást is megússzák a fideszesek! - fogalmazott Vadai Ágnes, jelezve, hogy 48 óra múlva ismét várja a sajtó képviselőit a bizonyító dokumentum bemutatásakor.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán.

DK Sajtóiroda