Barion Pixel
Arató Gergely: Újra adófizetők pénzén gazdagítja Orbán a saját vejét

Arató Gergely: Újra adófizetők pénzén gazdagítja Orbán a saját vejét

2024.08.21.

Arató Gergely: Újra adófizetők pénzén gazdagítja Orbán a saját vejét

 

600 milliárd forintért vesz a kormány túlárazott irodaházakat a lakhatási válság közepén - A DK hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz

Zugló városközpont, Dürer Park, Kopaszi-gát – itt találhatóak azok az ingatlanok, ahol a kormány 600 milliárd forintért, a sajtóban megszólalt szakértők szerint legalább 40%-kal túlárazva vesz meg irodaházakat. Az eladók között a miniszterelnök veje, Tiborcz István, és Garancsi István is feltűnnek, a szóban forgó többszáz milliárd forint közpénz tehát most is családban marad, mint mindig – mondta Arató Gergely a sajtótájékoztatóján. A DK frakcióvezető-helyettese felidézte, hogy hónapokkal ezelőtt a parlamentben kérdezte a kormányt, hogy miért erre költik ezt a közel 600 milliárd forintot, Fónagy János nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár azt válaszolta: a kormányzati kiadások csökkentése miatt van szükség az ingatlanvásárlásra. Arató Gergely szerint a kormány képes volt azt mondani, hogy a spórolás miatt kell százmilliárdokat fizetnie a miniszterelnök vejének. „Meglopnak minket, és közben cinikusan azt hazudják, hogy ezzel járunk a legjobban” – mondta a politikus.

A Demokratikus Koalíció ezért hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést az ügyben. A DK szerint a kormány egy lakhatási válság közepén még tisztességes áron, nem túlárazva sem vehetne magának irodaházakat 600 milliárd forintból. Ennyi pénzből a kormány nagyjából 15 ezer lakást vehetne, hogy támogassa a fiatalok otthonteremtését vagy szociális bérlakásprogramot indítson. Az Orbán-kormány ezt a pénzt mégis magára költi, a vásárlással ráadásul az Orbán-család keres százmilliárdokat. Arató Gergely szerint nincs még egy olyan ország Európában, ahol egy ilyen ügynek ne börtönbüntetés lenne a jutalma. „Nem fogjuk tétlenül nézni, ahogy az Orbán-család tesz zsebre százmilliárdokat a lakhatási válság kellős közepén” – zárta a sajtótájékoztatóját Arató Gergely.

RSS
Kapcsolódó politikusok